15:55:18 16.07.2020
 
Stiri

DOC // Actele de identitate ale cetățenilor R. Moldova vor fi SCHIMBATE

Social 05.11.2019 15:31 Vizualizări4279 Autor: Ziarul National
DOC // Actele de identitate ale cetățenilor R. Moldova vor fi SCHIMBATE


Guvernul intenționează să aprobe, în ședința de miercuri, 6 noiembrie, modele noi pentru buletinele de identitate și permisele de ședere din R. Moldova.

Proiectul hotărârii de Guvern stabilește forma şi conţinutul tuturor tipurilor de acte de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, puse în circulaţie de către autorităţile competente ale Republicii Moldova în diferite perioade de timp.

Schimbarea modelului, însă, vizează doar buletinele de identitate şi permisele de şedere. În cazul buletinelor de identitate nu va mai fi indicată grupa sangvină a titularului, iar în cel al permiselor de ședere va fi adăugată reședința temporară a persoanei.

Noile modele vor fi puse în circulaţie pe măsura epuizării stocului de cartele semifabricate, dar nu mai târziu de 1 aprilie 2020.

Modelul pașapoartelor nu va fi modificat, întrucât ultimul a fost pus în circulaţie cu începere de la 10 octombrie 2018 și din conţinutul acestora a fost exclus câmpul „Grupa sangvină”.

Menționăm că, din descrierea conţinutului tuturor tipurilor de paşapoarte şi documente de călătorie din legea menţionată, a fost exclusă informaţia cu privire la culoarea copertei acestor documente.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md