03:43:39 18.01.2021
 
Stiri

Disciplina opțională TIC va fi predată și în alte 77 de instituții de învățământ din R. Moldova

Actualitate 27.07.2020 14:18 Vizualizări1165 Autor: Ziarul National
Disciplina opțională TIC va fi predată și în alte 77 de instituții de învățământ din R. Moldova


Un număr de 216 de cadre didactice din 77 de instituții de învățământ general din R. Moldova vor beneficia, în următoarele cinci săptămâni, de un program complex de dezvoltare profesională continuă, privind implementarea disciplinelor opționale începând cu 1 seprembrie 2020: Programarea Algoritmilor în C/C++ (cl. VII-XII); Proiectarea și Dezvoltarea Web (cl. VII-XII); Design Grafic (cl. VII-XII); Inteligența Artificială (cl. XI-XII); Proiectarea și Dezvoltarea Aplicațiilor Mobile (cl. X-XII); Inițiere în Securitate IT (cl. X-XII).

Programul de formare continuă a cadrelor didactice în scopul promovării domeniului IT a fost lansat astăzi, pe 27 iulie, de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) în colaborare cu Centrul de instruire și inovații TIC –„Tekwill”, Ambasada Suediei în Republica Moldova, USAID Moldova și UNDP Moldova.

Instruirile vor avea loc online pe aplicațiile Zoom și Google Meet. Fiecare curs va avea câte 3 grupe/clase online, iar fiecare grupa va parcurge în jur de 60 de ore de pregătire și mentorat online. Pentru pregătirea profesorilor au fost selectați 4 formatori naționali, care au o vasta experiență atât pedagogică cât și din industrie. Echipa de formatori-mentori vor continua sa ghideze și sa-i susțină pe profesori pe întregul an academic 2020-2021.

Ministrul Igor Șarov a mulțumit Centrului de instruire și inovații TIC –„Tekwill” pentru suportul oferit la elaborarea curricula pentru cele șase discipline opționale din domeniul TIC aprobate de MECC pe 25 iunie 2020.

Programul de instruire a cadrelor didactice va continua și în vara anului 2021 pentru profesorii din școlile actuale cât și din alte școli care vor dori extinderea ofertei curriculare în anul de studii 2021-2022.

Amintim că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC și Centrul de instruire și inovații TIC –„Tekwill” au semnat un Memorandum de înțelegere privind „Dezvoltarea competențelor digitale, IT și STEM pe tot parcursul vieții”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md