01:50:11 27.02.2024
Stiri

Dirijorul de la București, Daniel Jinga, revine la Chișinău cu un concert extraordinar de COLINDE - „Împreună de Crăciun”

Actualitate 07.12.2023 17:59 Vizualizări1227 Autor: Ziarul National
Dirijorul de la București, Daniel Jinga, revine la Chișinău cu un concert extraordinar de COLINDE - „Împreună de Crăciun”


Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău organizează, în colaborare cu Opera Națională din București, pe 11 decembrie curent, ora 19.00, un concert de colinde dedicat sărbătorilor de iarnă, cu genericul „Împreună de Crăciun”.

Spectacolul-eveniment va reuni la Chișinău o pleiadă sclipitoare de artiști consacrați pe plan internațional. Angrenajul condus de dirijorul Daniel Jinga este format din 70 de instrumentiști din cadrul Orchestrei Operei Naționale din București, 40 de muzicieni ai Corului Național Român, alături de șase soliști de operă, pop și crossover.

Conceptul artistic are la bază sublimarea prin muzică a tradițiilor românești și internaționale, reinterpretate pe ambele maluri ale Prutului.

Programul muzical, condus de Daniel Jinga, cuprinde colinde românești și internaționale, cântece în mod tradițional asociate sărbătorilor de iarnă și specifice spațiului cultural național și internațional.

În repertoriul din 11 decembrie se regăsesc următoarele lucrări muzicale: O ce veste minunată, La poartă la Țarigrad, A Christmas Festival, Jingle Bells, A White Christmas Noel, Silent Nigh, Coroană de trandafiri, All I want for Christmas is You, A Merry Little Christmas, Legănelul lui Iisus, Noi umblăm și colindăm, La Viflaim, Let it Snow, Santa Klaus is Coming to Town, Galbenă Gutuie, Once Upon a December, Valsul Florilor (Spărgătorul de Nuci), Tritsch-Tratsch Polka, Uvertura Operetei Liliacul și Ave Maria.Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md