21:48:32 01.03.2024
Stiri

Directorul Teatrului Bolşoi din Moscova şi-a anunţat demisia după ce a criticat războiul Rusiei împotriva Ucrainei

Actualitate 01.12.2023 17:28 Vizualizări2074 Autor: Ziarul National
Directorul Teatrului Bolşoi din Moscova şi-a anunţat demisia după ce a criticat războiul Rusiei împotriva Ucrainei Reuters


Directorul faimosului Teatru Bolşoi din Moscova, Vladimir Urin, şi-a anunţat demisia după ce a criticat războiul Rusiei împotriva Ucrainei, informează DPA și Agerpres.

„Astăzi vă spun la revedere, deoarece azi este ultima mea zi de lucru la Teatrul Bolşoi”, a declarat acesta personalului într-o înregistrare video care a început să circule joi pe reţelele de socializare.

O purtătoare de cuvânt a teatrului a confirmat vineri autenticitatea acesteia pentru DPA, adăugând că o declaraţie oficială va fi emisă în curând.

Urin, în vârstă de 76 de ani, s-a numărat printre personalităţile culturale ruse care au cerut încetarea luptelor din Ucraina într-o scrisoare deschisă publicată anul trecut.

Numeroşi artişti de la Bolşoi şi-au încheiat contractul cu teatrul - fie din proprie iniţiativă, fie cu forţa - din cauza războiului şi a sancţiunilor occidentale generate de acesta.

Mass-media de stat din Rusia, care au relatat despre plecarea sa, nu au oferit şi un motiv. Ele au speculat că Urin ar putea fi înlocuit de renumitul dirijor Valery Gergiev, un prieten apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

Gergiev, în vârstă de 70 de ani, şi-a pierdut postul de dirijor-şef al Orchestrei Filarmonicii din München la câteva zile după invazia Ucrainei, deoarece nu a reuşit să se pronunţe cu fermitate împotriva războiului.

În prezent, el dirijează Orchestra Teatrului Mariinski din Sankt Petersburg.

Ca răspuns la zvonurile privind posibila sa numire, Gergiev a declarat că este deja foarte ocupat şi că nu caută mai mult de lucru.

Urin a preluat conducerea Teatrului Bolşoi în 2013, iar contractul său expira în 2027.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md