05:48:22 14.07.2024
Stiri

DEZVĂLUIRI // Suma IMPRESIONANTĂ pe care Dodon ar cheltui-o pentru „POLIT-TEHNOLOGII” din Federația Rusă: „Este învățat cum să vorbească, cum să zâmbească... Ei pregătesc MINCINOȘI profesioniști...”

Actualitate 27.10.2020 10:57 Vizualizări1931 Autor: Ziarul National
DEZVĂLUIRI // Suma IMPRESIONANTĂ pe care Dodon ar cheltui-o pentru „POLIT-TEHNOLOGII” din Federația Rusă: „Este învățat cum să vorbească, cum să zâmbească... Ei pregătesc MINCINOȘI profesioniști...” rise.md


Candidatul Igor Dodon este consiliat de zeci de „polit-tehnologi” și experți în PR din Federația Rusă, pe care oficialul de la Chișinău i-ar răsplăti cu 1,2 milioane de dolari pe lună (circa 20,5 milioane de lei lunar), fără să declare aceste cheltuieli la Comisia Electorală Centrală (CEC), afirmă candidatul „Partidului Nostru” la funcția de șef al statului, Renato Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, zvonurile potrivit cărora ar urma un „maidan” în R. Moldova nu sunt altceva decât o „tactică” lansată de echipa de „polit-tehnologi” a lui Dodon.

„Unii se tem că vor pierde alegerile prezidențiale, iar alții se pregătesc să explice de ce vor pierde. Astfel, se inventează fel de fel de istorii de către polit-tehnologii angajați de Dodon. Noi avem o țară foarte mică, iar dacă cineva, cu adevărat, pregătește așa ceva, atunci directorul Serviciului de Informații și Securitate deja avea să vorbească de dimineață și până seara despre asta. Urmau informații că, uite, a fost identificat un grup de persoane dintr-o țară sau alta... Până acum am văzut doar că Dodon nu declară în raportul CEC cheltuielile de 1,2 milioane de dolari pe lună, bani plătiți pentru polit-tehnologii din Rusia care lucrează pentru el în această campanie”, a declarat ieri-seara Usatîi, în cadrul unei întâlniri electorale în municipiul Hâncești.

CITIȚI și INVESTIGAȚIE // Lacheii serviciilor secrete rusești din R. Moldova: Igor Dodon își coordonează până și discursurile cu Moscova

În opinia lui Usatîi, candidații care vor binele acestei republici nu ar plăti 1,2 milioane de dolari unor „polit-tehnologi” din Rusia, care să-i învețe „să spună minciuni profesionist”.

CITIȚI și Nicolae Negru, despre investigația Dossier și Rise: „Avem DOVADA că Dodon este un INFORMATOR al serviciilor secrete ruse, iar politica externă „echilibrată” este ghidată de Kremlin, în interesul Rusiei. CEC ar trebui să-l EXCLUDĂ din cursă”

„Dacă noi vrem binele acestei țări, nu contează că e vorba de Dodon, Usatîi, Maia Sandu, Năstase, de ce să angajezi oameni cu 1,2 milioane de dolari pe lună, care te învață să vorbești corect, să zâmbești când trebuie, cum să reacționezi într-o situație sau alta... Ei pregătesc mincinoși profesioniști. Acesta este sarcina polit-tehnologilor. Eu aș interzice asta. Mai bine omul să facă unele greșeli când se explimă, dar să fie sincer cu oamenii”, a punctat Usatîi.

Citește și: Moscova CONTRAATACĂ: Narîșkin ACUZĂ Statele Unite ale Americii că ar pregăti o „REVOLUȚIE COLORATĂ” în cazul victoriei lui Igor Dodon la prezidențiale

De menționat că portalul deschide.md a scris ieri că Igor Dodon ar fi consiliat în această campanie de zeci de agenți ai serviciilor secrete rusești, dintre care majoritatea a făcut parte și din echipa lui Ion Ceban la alegerile locale din toamna anului trecut. În investigație se arată că echipa parașurată din Moscova ca să-l ajute pe Dodon să mai obțină un mandat de șef al statului este divizată în trei părți:

Echipa de comunicare, PR, jurisprudență și propagandă – condusă de Olga Grak.

Echipa de politologi, psihologi, sociologi și ideologogi - condusă de Leonind Gonin.

Echipa de „forță”, un desant de agenți FSB și SVR, mulți dintre ei sub acoperire, cu nume false - condusă de Yuri Gudilin.

Aceeași sursă susține că „centrul operativ al desantului rusesc” se află pe Serghei Lazo nr.25 din Chișinău, exact în sediul oficial al Partidului Socialiștilor, unde e și staff-ul electoral al lui Igor Dodon. „Ședințele comune se fac chiar în biroul de la partid al lui Igor Dodon, dar și în sala de ședințe a partidului, de unde periodic vedem poze de grup cu membrii PSRM – majoritatea executori orbi ale tehnologiilor speciale electorale realizate de serviciile secrete rusești în spațiul CSI”, scrie deschide.md.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md