02:15:56 22.01.2018
Stiri

Deputații Elena Bodnarenco și Iurie Țap, cei mai ACTIVI legislatori în 2017: Au adresat cele mai multe interpelări instituțiilor statului

Politică 12.01.2018 15:20 Vizualizări532 Autor: Ziarul National
Deputații Elena Bodnarenco și Iurie Țap, cei mai ACTIVI legislatori în 2017: Au adresat cele mai multe interpelări instituțiilor statului

Deputata comunistă Elena Bodnarenco și liberal-democratul Iurie Țap au adresat, pe parcursul anului 2017, cele mai multe întrebări instituțiilor statului.

Cei doi au solicitat informații și explicații în câte 29 de cazuri din totalul de 103 întrebări și șapte interpelări adresate de toți deputații în anul trecut.

Un comunicat de presă al Parlamentului arată că cele mai multe, 29 la număr, au fost la adresa Guvernului sau a Cancelariei de Stat, alte opt au fost direcționate prim-ministrului Republicii Moldova.

Totodată, 15 întrebări au vizat Ministerul Economiei și Infrastructurii, nouă au fost adresate Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, iar șapte - Ministerului Finanțelor etc. Inspectoratul General al Poliției a fost vizat în trei cazuri, iar câte două întrebări au fost trimise Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

Cele mai multe întrebări sau interpelări cu răspuns în plen sau în scris, 42 la numări, au solicitat deputații PLDM, PCRM a adresat 41 de întrebări, PL – 12, PD și PSRM câte cinci, deputații neafiliați – trei, iar GPPE - două întrebări.

Aceeași sursă notează că patru întrebări venite de la deputați nu au primit un răspuns din partea instituțiilor statului.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md