01:39:55 09.05.2024
Stiri

„Demagog - Buletin de Chișinău”: Nu doar Putin e preocupat de R. Moldova, ci și șeful spionilor săi, Narîșkin

Actualitate 28.10.2020 11:13 Vizualizări1557 Autor: Ziarul National
„Demagog - Buletin de Chișinău”: Nu doar Putin e preocupat de R. Moldova, ci și șeful spionilor săi, Narîșkin


Cu toate problemele care domină actualitatea internațională – pandemie, alegeri în Statele Unite, Nagorno-Karabakh, Belarus etc. – Vladimir Putin și-a găsit timp și pentru Republica Moldova, recomandând populației să-l voteze pe Igor Dodon, singurul candidat care înțelege că economia țării depinde de Rusia (deși această realitate a lui Putin nu prea se potrivește cu statisticile). Nu doar Putin e preocupat de Moldova, ci și șeful spionilor săi, Serghei Narîșkin, care a fost informat că la Chișinău se pregătește o revoluție colorată împotriva lui Dodon, iar din conspirație fac parte experți americani, ONG-uri și presa din solda Washingtonului. Am mai aflat, în săptămâna fake-news, că reformele guvernului socialist stârnesc admirație în Parlamentul European, că Moldova este un stat multinațional din „Lumea rusă" pe care Maia Sandu vrea să îl distrugă cu marșuri unioniste și că țara are nevoie de rachete Iskander pentru marele război care vine asupra Rusiei. Bonus: deputatul-portavoce al taberei Dodon demască societatea civilă într-o carte prefațată de amicul lui Dughin de la Chișinău.

Marian Voicu

1. Săptămâna Fake News, pe scurt

Autoritățile socialiste de la Chișinău adoptă reformeleconvenite cu UE

Autoritățile de la Chișinău au fost lăudate în Parlamentul European – de un român! – pentru implementarea reformelor convenite cu UE. Narațiunea promovată de Primul în Moldova este menită să arate că Igor Dodon e și un reformist proeuropean, nu doar un filorus, și să ia din electoratul atras de imaginea prosperității UE. Problema e că, la fel ca într-un banc cu Radio Erevan, Chișinăul nu a fost lăudat, ci criticat: știrile despre presupusele laude sunt niște minciuni grosolane.

Maia Sandu dorește dispariția Republicii Moldova

Maia Sandu se gândește doar la distrugerea Republicii Moldova ca stat întrucât nu va interzice marșurile unioniste, la fel cum nu va interzice nici alte manifestări legale ale cetățenilor, scrie kp.md. „Pericolul unionismului” este astfel readus în prim-plan, iar asocierea Maiei Sandu cu acesta îi convine lui Igor Dodon, pentru că astfel este redus bazinul electoral al principalei sale contracandidate, mai ales în turul doi, când învingătorul ar putea fi acela care îi va convinge pe alegătorii candidaților din primul tur, Renato Usatîi și Violeta Ivanov, de centru-stânga.

Republica Moldova este un stat multinațional care face partedin „Lumea rusă"

Partidul Politic Moldovenesc Ai Noştri/Наши, nou lansat la Chișinău, își propune să promoveze patriotismul, limba rusă și reprezentarea transnistrenilor în Parlamentul Republicii Moldova. În conferința de presă susținută la IPN, reprezentanţii grupului dezaprobă predarea istoriei românilor în școli și promovarea tricolorului românesc. De asemenea, consideră că limba rusă trebuie să fie a doua limbă de stat.

Republica Moldova trebuie să revină în „Lumea rusă"mediatică

Într-un interviu online cu prim-adjunctul directorului TASS, Mihail Gusman, Igor Dodon declară că își dorește ca posturile ruse să fie prezente din nou în casele moldovenilor, iar legea care limitează transmiterea canalelor respective pe teritoriul Republicii Moldova să fie abrogată. Legea respectivă va fi însă cam greu de găsit de găsit în Monitorul Oficial, întrucât în Republica Moldova nu există interdicții pentru posturile TV în limba rusă, ba chiar pot fi vizionate la orice distribuitor de servicii prin cablu; există totuși anumite restricții pentru emisiuni informative și militare din state – inclusiv Rusia – care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. În același timp, rapoartele de monitorizare și studiile regionale arată că propaganda rusă reprezintă un pericol real pentru Republica Moldova, care este statul cel mai expus influenței acesteia.

Putin îi îndeamnă pe moldoveni să voteze cu Dodon, careînțelege că relațiile cu Rusia sunt vitale

Republica Moldova este strâns legată economic de Federația Rusă, afirmă Vladimir Putin într-un discurs la Clubul Valdai, considerând că este în interesul moldovenilor să îl voteze pe Igor Dodon, un politician care înțelege importanța legăturii cu Moscova și își dorește să o aprofundeze. Îndemnul lui Putin contrazice însă realitatea: industriile celor două țări sunt tot mai slab conectate, mai ales de când Rusia i-a impus un embargou Moldovei, în 2013. Principalul partener economic și comercial este, de departe, Uniunea Europeană, în ansamblul său, iar din UE – România.

Moldova trebuie să se poată apăra când Rusia va fi atacată

Rusia este singură în fața amenințării a 50 de puteri, iar Moldova trebuie să fie capabilă să se apere cu rachete Iskander când Rusia va fi atacată, pentru că poate fi o țintă indirect/accidental, scrie Anatol Plugaru, primul ministru al Securității Naționale din Republica Moldova, preluat de noi.md.

2. Dezinformarea săptămânii

Americanii pregătesc o revoluție colorată înRepublica Moldova

Statele Unite pregătesc o revoluție colorată pentru a anula o victorie a lui Igor Dodon în alegerile prezidențiale. Ofițerii de informații ruși ar fi reușit să afle – o spune chiar șeful spionilor – că experți americani se îndreaptă, deja, către Republica Moldova, iar ONG-urile și presa aflate sub controlul Washingtonului au fost activate.

3. Narațiunile săptămânii

Maia Sandu este unionistă, prin urmare un pericol pentru statalitatea moldovenească.

Unioniștii sunt dușmanii celorlalți cetățeni ai Republicii Moldova, aceștia din urmă formând o majoritate covârșitoare.

Igor Dodon este singurul garant al statalității moldovenești.

Republica Moldova e un stat multinațional care face parte din „Lumea rusă".

Românii sunt una din etniile minoritare în Republica Moldova.

Popoarele „conlocuitoare” din Republica Moldova sunt marginalizate.

Occidentul a încercat să decupleze Republica Moldova de la „Lumea rusă" mediatică.

Republica Moldova este, din punct de vedere economic, parte a „Lumii ruse", singura care îi poate asigura dezvoltarea.

Occidentul (UE) nu are niciun interes pentru mărfurile moldovenești, pentru că este saturat cu propria producție.

Republica Moldova poate găsi prosperitate doar apropiindu-se de Moscova.

Rusia este o cetate asediată, aflată sub amenințarea Occidentului și ar putea fi ținta unei agresiuni a unei puteri NATO (Turcia) în Crimeea; Republica Moldova trebuie să fie capabilă să se apere în cazul unui astfel de conflict, mai ales că un al doilea stat NATO – România – se află la granițele sale.

Statele Unite pregătesc răsturnarea puterii legitime (alese democratic) din Republica Moldova pentru că nu sunt de acord ca țara să aibă un lider care își dorește „relații constructive” cu statele CSI și Rusia.

SUA destabilizează prin metode similare toate țările din fosta lumea sovietică unde nu au fost mulțumite de rezultatul alegerilor (vezi, cel mai recent, Belarusul și Kîrgîzstanul).

Societatea civilă („ONG-urile”) și presa independentă („afiliată americanilor”) sunt instrumente ale revoluției colorate.

Democrația populară este ținta unui conspirații între „statul paralel” și Occident.

SUA este o putere imperială destabilizatoare.

ONG-uri și mass-media din Republica Moldova sunt finanțate din exterior, sunt aservite unor interese străine, ostile intereselor naţionale și formează o caracatiță care s-a infiltrat în toate ramurile puterii, în mass-media și domeniul științific.

ONG-urile sunt instrumente ale Occidentului și guvernului mondial prin care este infiltrată și coruptă puterea legitimă, „de dirijare externă a țării, capturare a minții, cucerire non-armată, de tip hibrid".

„Problema” ONG-urilor s-a amplificat odată cu semnarea Acordului de Asociere RM-UE și a Planului de Acțiune RM-NATO.

4. Conspirația săptămânii

Societatea civilă: o armată postmodernă finanțată din exteriorsă submineze Moldova

ONG-urile formează o armată finanțată din exterior, o adevărată caracatiță care s-a infiltrat în toate ramurile puterii și ale mass-media și execută acțiuni și campanii convenabile finanțatorilor. Teza – lansată cu ani în urmă de Kremlin – este tratată, cu Republica Moldova ca studiu de caz, de deputatul PSRM Bogdan Ţârdea în cartea „Societatea civilă în Republica Moldova. Sponsori. ONGcrație. Războaie culturale”. Subiectul a fost pe larg mediatizat şi comentat. Presa afiliată PSRM a publicat exclusiv declaraţiile deputatului socialist, fără opinia părţilor vizate, în condițiile în care Platforma Naţională a Societăţii Civile din Parteneriatul Estic, Delegaţia UE în Republica Moldova, comentatorii politici şi-au exprimat îngrijorarea faţă de atacurile fără precedent la adresa organizaţiilor non-guvernamentale, partenerilor de dezvoltare şi democraţiei lansate de Ţîrdea. Prefața cărții e semnată de controversatul politician/jurnalist Iurie Roșca, prieten al ideologului lui Putin, Alexandr Dughin.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md