23:59:06 04.12.2021
Stiri

Delegațiile Federației Ruse și regiunii transnistrene, FRONT COMUN la Comisia Unificată de Control: O nouă ședință CUC în cadrul căreia urma a fi discutat subiectul răpirii de persoane din Zona de Securitate, BLOCATĂ

Actualitate 21.10.2021 18:29 Vizualizări1773 Autor: Ziarul National
Delegațiile Federației Ruse și regiunii transnistrene, FRONT COMUN la Comisia Unificată de Control: O nouă ședință CUC în cadrul căreia urma a fi discutat subiectul răpirii de persoane din Zona de Securitate, BLOCATĂ


O nouă ședință a Comisiei Unificate de Contrul (CUC) a eșuat astăzi la Tighina, din cauza faptului că delegația Tiraspolului, susținută de cea a Federației Ruse, refuză să includă pe agendă problemele care periclitează situația în Zona de Securitate, una dintre cele mai importante fiind asigurarea liberei circulații.

Delegația Republicii Moldova a atenționat că Tiraspolul ignoră constant prevederile relevante ale Acordului cu privire la principiile reglementării pașnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, semnat la 21 iulie 1992, dar și alte documente ale operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru.

În mod special a fost subliniat faptul că posturile ilegale „grănicerești” rămân un obstacol în calea liberei circulații a cetățenilor, iar în ultimul timp reprezentanții așa-ziselor structuri transnistrene „pătrund nestingherit în zona de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, unde recurg la rețineri ilegale și răpiri de persoane”.

„Delegația Republicii Moldova consideră că asemenea acțiuni încalcă drepturile fundamentale ale omului și destabilizează situația în Zona de Securitate, iar Comisia Unificată de Control trebuie să intervină pentru a le curma. Însă, delegațiile Federației Ruse și regiunii transnistrene au o abordare diferită asupra problemei, insinuând că nu ține de competența Comisiei Unificate de Control. Prin urmare, a fost blocată formarea ordinii de zi a ședinței ordinare”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului Politici de Reintegrare de la Chișinău.

O nouă tentativă de a organiza o reuniune de lucru a Comisiei ar urma să aibă loc săptămâna viitoare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md