05:04:34 11.04.2021
 
Stiri

VIDEO // Charles Michel, PRIMUL oficial al UE venit la Chișinău de când Maia Sandu a preluat mandatul de președinte: „Transmit un mesaj clar de sprijin din partea UE în continuarea reformelor și lupta cu corupția”

Actualitate 28.02.2021 14:35 Vizualizări1237 Autor: Ziarul National
VIDEO // Charles Michel, PRIMUL oficial al UE venit la Chișinău de când Maia Sandu a preluat mandatul de președinte: „Transmit un mesaj clar de sprijin din partea UE în continuarea reformelor și lupta cu corupția”


Președintele R. Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu președintele Consiliului European, Charles Michel, care s-a aflat câteva ore la Chișinău. Subiectele-cheie ale discuției au fost asigurarea cetățenilor R. Moldova cu vaccinuri împotriva COVID-19 și depășirea crizei sanitare, sprijinirea afacerilor mici și mijlocii în pandemie, consolidarea sprijinului pentru agenda noastră de reforme și depășirea blocajului politic.

„Decizia dumneavoastră de a ne vizita țara este un semnal clar de sprijin din partea Uniunii Europene pentru cetățenii noștri. Vă mulțumesc pentru că sunteți alături de R. Moldova în această perioadă dificilă. Republica Moldova nu este singură în fața pandemiei și acest lucru ne dă speranța că vom reuși să revenim la normalitate cât de curând”, a declarat Maia Sandu, după discuțiile cu Charles Michel.

Citește și: Președintele Consiliului European se va întâlni cu Maia Sandu la Chișinău în cadrul turneului în trei țări ale Parteneriatului Estic

În cadrul vizitei, președinții Maia Sandu și Charles Michel au avut o discuție comună cu o echipă de medici din R. Moldova. „Le-am mulțumit pentru dedicația și sacrificiul lor în această luptă. Putem opri pandemia împreună - alături de medici și cu sprijinul instituțiilor europene. Avem nevoie de ajutor pentru deblocarea achizițiilor și a livrării de vaccin de la companiile producătoare pentru R. Moldova”, a spus președintele Maia Sandu.

De asemenea, în cadrul unei întrevederi în format extins, șefa statului a discutat cu președintele Băncii Europene pentru Investiții (BEI), Werner Hoyer, despre proiecte investiționale în R. Moldova, care aduc schimbări palpabile în viața oamenilor: apă potabilă, transport, agricultură, dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, eficiență energetică. „Contăm pe continuarea colaborării cu BEI în domenii precum eficiența energetică, aprovizionarea cu apă și canalizare, sprijinirea antreprenorilor la nivel local”, a spus doamna Maia Sandu.

La rândul său, Charles Michel a reiterat sprijinul UE în combaterea pandemiei, în obținerea vaccinului și în redresarea economiei R. Moldova.

„Este prima vizită în R. Moldova - scurtă, dar foarte importantă. Transmit un mesaj clar de sprijin din partea UE în continuarea reformelor și lupta cu corupția. UE este un partener de încredere al R. Moldova. Suntem cel mai mare partener comercial pentru exporturile moldovenești. Pe parcursul ultimilor zece ani am oferit peste un miliar de euro sub formă de granturi și peste o mie de proiecte au fost implementate în toată țara. Am reiterat solidaritatea UE de a ajuta Moldova să lupte cu criza Covid și să facă față impactului social-economic al acesteia. Acum suntem concentrați pe accelerarea vaccinării. Dar sprijinul nostru merge mână în mână cu reformele. Combaterea corupției și consolidarea statului de drept sunt singura cale de urmat. Agenda foarte ambițioasă a Președintei este direcția corectă, pentru consolidarea relației cu UE”, a declarat Charles Michel.

Întrevederea a avut loc în cadrul vizitei de lucru pe care Înaltul oficial al Uniunii Europene o întreprinde în R. Moldova, Georgia și Ucraina, în perioada 28 februarie - 3 martie.

Charles Michel este primul oficial al UE care vine la Chișinău de la preluarea mandatului de șef al statului către Maia Sandu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Vasile 28.02.2021 19:03

Negramaticienilor! Numele si Prenumele sa scrie cu litere mayuscule. Dar invidia si analfabetizmul la noi e pe rothi de cotiga.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md