22:27:53 07.04.2020
 
Stiri

DECLARAȚIE // România rămâne cel mai solid susţinător al eforturilor Republicii Moldova în parcursul său european

Politică 07.10.2019 17:30 Vizualizări1002 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // România rămâne cel mai solid susţinător al eforturilor Republicii Moldova în parcursul său european Agerpres


România rămâne cel mai solid susţinător al eforturilor Republicii Moldova în parcursul său european, a transmis sâmbătă vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice, Mihai Fifor, care a avut o întrevedere, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova, condusă de vicepreşedintele Monica Babuc.

„Guvernul României rămâne un susţinător ferm al Republicii Moldova, în spiritul Parteneriatului strategic bilateral, bază esenţială a relaţiei noastre speciale faţă de care există un permanent interes la nivelul ambelor societăţi", a subliniat vicepremierul Mihai Fifor, potrivit unui comunicat al Guvernului, transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, el a transmis un mesaj de încurajare a Republicii Moldova în direcţia continuării obiectivelor europene şi implementării reformelor asumate în contextul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

„România rămâne cel mai solid susţinător al eforturilor Republicii Moldova în parcursul său european. Avem toată deschiderea să punem la dispoziţia partenerilor noştri de la Chişinău expertiză pe mai multe planuri, în special în domeniul afacerilor europene, având în vedere experienţa acumulată în contextul deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene", a afirmat vicepremierul Fifor, citat în comunicat.

Întrevederea a prilejuit un dialog consistent asupra priorităţilor relaţiei bilaterale şi a proiectelor comune dezvoltate în domeniile social şi economic.

În acest context, potrivit comunicatului, vicepremierul a evidenţiat importanţa consolidării comunităţii de limbă, cultură şi istorie, care stă la baza relaţiei deosebite cu Republica Moldova.

„Guvernul României are toată determinarea să continue programele de acordare a burselor identitare elevilor care studiază în statele vecine şi Balcani, în limba română, sau care studiază limba română ca limbă maternă, precum şi indemnizaţii de sprijin pentru cadrele didactice care predau în limba română. De asemenea, Executivul român va sprijini în continuare programul de îmbunătăţire a infrastructurii şcolare şi preşcolare din Republica Moldova", a mai afirmat vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice.

În ceea ce priveşte proiectele din domeniul economic, accentul a fost pus asupra investiţiilor de interconectare energetică, pilon solid de sprijin în vederea asigurării ireversibilităţii parcursului european al Republicii Moldova.

„Toate proiectele noastre de cooperare au scopul să contribuie la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor din Republica Moldova şi la consolidarea relaţiei speciale dintre ţările noastre, bazată pe comunitatea de limbă, cultură şi istorie", a subliniat Mihai Fifor.

La rândul său, Monica Babuc, vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, a mulţumit pentru sprijinul constant acordat de-a lungul timpului de către România şi a subliniat că autorităţile de la Chişinău mizează în continuare pe această susţinere, mai arată comunicatul Guvernului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md