22:37:17 27.02.2020
 
Stiri

DECLARAȚIE // „Pentru Republica Moldova, poarta integrării europene este închisă și ferecată”

Politică 16.10.2019 16:36 Vizualizări1665 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Pentru Republica Moldova, poarta integrării europene este închisă și ferecată”


„Pentru Republica Moldova, poarta integrării europene este închisă și ferecată”, susține liderul Uniunii Salvați Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, comentând decizia Franței de a nu susține și a bloca aderarea la UE a Albaniei şi Macedoniei de Nord.

Este pentru a treia în ultimul an și jumătate când statele UE nu ajung la un acord privind deschiderea tratativelor cu Skopje și Tirana, o decizie pozitivă fiind în principal blocată de Franța.

Având în vedere această situație, Munteanu afirmă că „reunificarea cu România este unica poartă a R. Moldova către UE”.

„Amânarea fără nicio justificare a începerii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană pentru state ca Albania și Macedonia de Nord, care au făcut inclusiv sacrificii recente pentru obținerea acestui statut, arată foarte clar că problema extinderii UE nu se pune în Occident, nici măcar pentru state care au această perspectivă europeană asigurată, precum sunt statele din Balcanii de Vest. Este evident că pentru Republica Moldova poarta integrării europene este închisă și ferecată. Ce trebuie să înțelegem de aici este că ne așteaptă încă 30 de ani în care vom sacrifica o nouă generație de tineri așa cum am făcut până acum, în numele unui ideal, care de fapt nu mai există. Integrarea europeană a Republicii Moldova are o singură cale – Unirea cu România, adică integrarea în NATO și UE, prin reunificare”, consideră liderul USB.

În opinia lui Munteanu, oricine încearcă să „vândă” altceva cetățenilor R. Moldova nu face decât să „mintă”: „Evoluțiile europene ne arată foarte limpede acest lucru. Să nu mai sacrificăm viitorul copiilor noștri, să facem odată ceea ce trebuie să facem – integrarea în UE, prin reunirea cu România”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md