00:11:48 15.08.2018
 
Stiri

DECLARAȚIE // În spatele denunțului lui Platon făcut în România stă FSB: „Usatîi a aranjat întâlnirile”

Politică 23.01.2018 17:19 Vizualizări787 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // În spatele denunțului lui Platon făcut în România stă FSB: „Usatîi a aranjat întâlnirile”
Poză simbol

Serviciile secrete rusești au încercat recent să forțeze deschiderea unui dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat (PD), în România.

Declarația îi aparține liderului democraților, Vlad Plahotniuc, care spune că, recent, un grup de angajați ai FSB a mers în România unde a avut întâlniri „aranjate de Renato Usatîi”.

„Cu puțin timp în urmă, câțiva reprezentanți ai FSB au mimat o deplasare de serviciu în Ungaria, Bulgaria și România pe o temă anume. În realitate, însă, când au ajuns la București au stat trei zile în loc de una cât era planificat, au participat la mai multe întâlniri aranjate de Usatîi prin rudele și cunoștințele lui, în speranța că vor putea penetra sistemul juridic românesc și forța un dosar pe numele meu. Cred, însă, că România este la un nivel în care serviciile secrete ruse nu pot avea succes cu astfel de încercări de hărțuire politică, cu astfel de farse. Toate acestea s-au întâmplat după ce Interpol a refuzat în mod repetat solicitările abuzive ale Moscovei împotriva mea. Se încearcă variante noi de hărțuire, deci vorbim de o acțiune disperată a serviciilor speciale ruse”, a declarat Vlad Plahotniuc într-un interviu pentru deschide.md.

Liderul PD a spus, cu referire la denunțul depus în România de avocații lui Veaceslav Platon, că autorităţile de la Bucureşti au anunțat clar că nu există un dosar deschis pe numele său.

„Am primit şi eu oficial acest răspuns. Dar dacă Platon vă făcea dvs. acel denunţ, era acelaşi lucru ca şi în cazul meu, se făcea o verificare a faptelor expuse, deoarece este o obligaţie legală. Dacă se constată că faptele semnalate sunt reale şi sunt de competenţa autorităţilor române, se merge mai departe, dacă nu, se închide subiectul. Dincolo de faptul că e un denunţ bazat pe mincuni, el cu siguranţă nu are nicio legătură cu România şi avocaţii denunţătorului ştiu bine că nu va avea nicio finalitate acest dosar. Însă scopul lui a fost strict pentru show mediatic, să poată spune că eu aş avea dosar în Romania, să forțeze o investigație acolo. Lucruri slabe, cu care aceşti indivizi se ocupă de ani de zile, în speranţa că mă vor emoţiona. Nu mă emoţionează, ci mă mobilizează. Vă amintiţi şi acea plângere pe care mi-a făcut-o în România un personaj de la Jurnal Tv, care a depus denunţul ca mai apoi să-i mintă pe oameni că sunt investigat în România. Ce s-a ales şi din acea poveste? Nimic. Ei fac denunţuri ca să aibă din ce face ştiri negative despre mine, că în atâţia ani deja au epuizat subiectele”, a exemplificat Vlad Plahotniuc.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md