03:11:44 25.09.2018
 
Stiri

DECLARAȚIE: În R. Moldova „se pregătește terenul pentru o eventuală dosariadă” împotriva opoziției

Politică 17.08.2018 09:32 Vizualizări3344 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE: În R. Moldova „se pregătește terenul pentru o eventuală dosariadă” împotriva opoziției

Actuala guvernare din R. Moldova ar acționa în interesele Federației Ruse, iar „istoria cu o doamnă expulzată din Polonia” ar pregăti terenul pentru „o dosariadă” împotriva opoziției.

De această părere este deputatul liberal-democrat Vadim Pistrinciuc, care a făcut o paralelă între cazul președintei „Open Dialog”, Ludmila Kozlovska, expulzată din Polonia și UE, și al miliardarului George Soros.

„În Ungaria bunăoară, George Soros este considerat inamicul nr. 1 al guvernării de acolo. Eu am primit burse, studii grație fundației lui Soros, la fel ca mii de profesori și studenți de la noi (publicate cărți, făcute cursuri, masterate, cercetări în toate domeniile), și zeci de mii de beneficiari ai proiectelor fundației din toata țara. Conform logicii guvernării - toți suntem „non grata", agenți de influență și „inamici ai statului". Continuând această logică, în aceasta tagmă incluzi 90% din populație care nu vrea să audă de guvernare. După ei toți sunt inamici. Partea mai puțin veselă a acestei istorii: în primul rând se pregătește terenul pentru o eventuală dosariadă. În al doilea rând: stricarea relațiilor cu UE, SUA și organizațiile internaționale nu este nicidecum văzută de instituții ca acțiuni în interes rusesc. Deși e și evident, și științific demonstrat că așa traiectorie și guvernare hibrid este anume în interesul Rusiei. Un stat cu instituții controlate este un stat slab, de lehamite. Între timp, instituțiile de stat implicate în laundromatul rusesc așa și nu au fost scuturate, cei care au permis nu au fost pedepsiți. Proeuropeană abordare, ce mai vorbă. Mai mult, se legalizează capitalurile - se legalizează laundromatele... Șirul poate continua inclusiv până la deal-urile (înțelegerile - n.r.) netransparente pe Transnistria, pe care, apropo, majoritatea populației nici nu le cunoaște”, a comentat deputatul Pistrinciuc.

Liberal-democratului i se pare altceva „cel mai rău” - „guvernare atât de mult tulbură apele în care singură trebuie să lucreze, încât se șterge și iluzia unei legitimități și credibilități”.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.09.2018 09:25 Nicolae Negru O nouă amăgeală: politicieni noi fără...

21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md