23:36:10 14.12.2019
 
Stiri

DECLARAȚIE // Igor Dodon s-ar folosi de PRĂBUȘIREA blocului de la Otaci în scopuri electorale: „Dodon nu este președinte de COLHOZ ca să umble cu băgatul în seamă pentru a-și face capital electoral ieftin”

Politică 20.06.2019 11:00 Vizualizări1446 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Igor Dodon s-ar folosi de PRĂBUȘIREA blocului de la Otaci în scopuri electorale: „Dodon nu este președinte de COLHOZ ca să umble cu băgatul în seamă pentru a-și face capital electoral ieftin”

Președintele Igor Dodon este criticat pentru faptul că-și atribuie rolul de președinte al Comisiei pentru situații excepționale, în cazul blocului prăbușit ieri-seară în orașul Otaci. Fostul primar al capitalei, Dodon Chirtoacă, afirmă că de aceste lucruri ar trebui să se ocupe premierul Maia Sandu, iar președintele Dodon urmărește doar să-și facă „capital electoral ieftin” pentru alegerile prezidențiale din 2020.

„Dodon este în campania electorală pentru prezidențialele din 2020. Președintele Comisiei pentru Situații Excepționale este primul-ministru, iar președintele R. Moldova nu este președinte de colhoz ca să umble cu băgatul în seamă pentru a-și face capital electoral ieftin. Dodon, vrei sa faci ceva? Ia rapoartele IGSU și convoacă Consiliul Suprem de Securitate. Toata infrastructura sovietică este la pământ, lucru care nu este noutate. În Chișinău au căzut balcoane, de 30 de ani nu există administrații corespunzătoare ale fondului locativ, problemele sunt adânci și reprezintă o amenințare directă la securitatea R. Moldova, securitatea oamenilor în primul rând”, a spus Chirtoacă, după ce Igor Dodon a plecat astăzi la Otaci.

Potrivit lui Chirtoacă, șeful statului nu ar trebui acum să fie la Otaci, dar să se preocupe de aprobarea unei decizii cu privire la un program național de reabilitare a infrastructurii locative și sociale, cu modificări serioase de legislație, în primul rând. „Găsiți, în paralel, finanțare. Europeană evident, că Rusia nu se ocupa cu așa ceva și rezolvam aceasta problemă. După turismul extern, cu precădere în Rusia, Dodon a început turismul intern...”, a conchis Chirtoacă.

Amintim că în seara zilei de ieri s-a prăbușit o aripă a unui bloc cu nouă etaje din orașul Otaci. Salvatorii au reușit la timp să evacueze blocul și nicio persoană nu a avut de suferit. Premierul Maia Sandu a declarat ieri-seară că Guvernul va identifica astăzi modalitățile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit și au rămas fără locuințe.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.12.2019 12:34 Ziarul National Victor Chirilă // „Politica externă e...

13.12.2019 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Eu, Filimon Boghiu…”

09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md