21:44:42 26.02.2020
 
Stiri

DECLARAȚIE // „Angajamentul României pentru Republica Moldova face deja parte din ADN-ul statului român”

Politică 10.10.2019 09:50 Vizualizări1159 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Angajamentul României pentru Republica Moldova face deja parte din ADN-ul statului român”


„România este fermă în a oferi sprijin Republicii Moldova prin implementarea mai multor proiecte de cooperare. Este vorba despre sprijinul ce ţine de infrastructura energetică reciproc avantajoasă, sprijinul politic pentru consolidarea relaţiilor bilaterale, dar şi cel financiar. Angajamentul României pentru Republica Moldova face deja parte din ADN-ul statului român și va continua cu aceeași intensitate, indiferent de cine este la guvernare sau cine e președinte în România”.

Declarația îi aparține ministrului de Externe de la București, Ramona Mănescu, și a fost făcută ieri, la întrevederea pe care a avut-o cu premierul Maia Sandu la Chișinău.

Cei doi oficiali au fost de acord că, pentru aprofundarea relaţiilor dintre statele noastre, este necesară urgentarea proiectelor de interconectare în ceea ce privește infrastructura energetică.

În mod special, a fost accentuată importanţa finalizării lucrărilor de construcţie a gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău, planificate pentru perioada aprilie-mai 2020.

Referitor la fluidizarea traficului la frontieră, a fost reiterată importanța coordonării acţiunilor comune, inclusiv sincronizarea numărului de personal al autorităţilor vamale şi al poliției de frontieră la punctele de trecere, în scopul evitării ambuteiajelor. De asemenea, a fost salutată evoluția pozitivă înregistrată în procesul de negocieri privind reducerea tarifelor de roaming, arată un comunicat de presă al Guvernului.

Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru susținerea oferită de România republicii noastre și a subliniat importanța dialogului politic activ și cooperarea sectorială, dezvoltate în cadrul Parteneriatului Strategic european. Prim-ministrul a menționat că România este un partener comercial de încredere, iar relațiile comercial-economice au o dinamică pozitivă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md