18:04:49 21.02.2024
Stiri

De ce să nu-ți smulgi niciodată firele albe de păr. Efectul nebănuit pe care îl poate avea acest gest

Actualitate 20.03.2023 07:27 Vizualizări2479 Autor: Ziarul National
De ce să nu-ți smulgi niciodată firele albe de păr. Efectul nebănuit pe care îl poate avea acest gest


Pentru majoritatea oamenilor, părul alb este inevitabil. Dar, deși această schimbare a aspectului podoabei capilare este complet naturală, simpla vedere a unui fir de păr cărunt poate declanșa instinctul de a-l smulge imediat. Iată de ce nu ar trebui să mai faci asta de acum înainte. o spun chiar specialiștii!

În timp ce majoritatea dintre noi înțelegem că încărunțirea apare inevitabil și că este o parte naturală a îmbătrânirii, asta nu înseamnă că tuturor ne place și o acceptăm. Iar pentru cei care nu doresc să albească prea curând, există încă tentația de a smulge acele fire de păr de la rădăcină de fiecare dată când apar.

Dar mai există și acea credință conform căreia, dacă îți smulgi un fir alb de păr vor apărea mai multe în loc. Deloc adevărat, pentru că firele de păr devin albe în momentul în care foliculii mor. Așadar, nu se pot înmulți din acest motiv. Cu toate acestea, nu este indicat să îi smulgi. Iată de ce.

Dacă și tu obișnuiești să facă asta, află că nu există niciun beneficiu, ba din contră. În momentul în care podoaba capilară încărunțește, înseamnă că celulele pigmentare din foliculul de păr au murit. Altfel spus, atunci când smulgi un fir, altul va apărea în locul lui.

Cu toate acestea, pe termen lung nu îi poți face mult rău părului. Vei ajunge să îți traumatizezi foliculii și vei ajunge în punctul în care nu îți vor mai crește firele de păr în acele locuri. Ba mai mult, pot apărea traume la nivelul scalpului, infecții, cicatrici sau chiar porțiuni de chelie.

În momentul în care foliculul ajunge să producă mai puțină melanină, tinde să facă și mai puțin sebum. Prin urmare, firele albe de păr capătă o textură diferită față de celelalte. Totodată, după ce este smuls, părul poate ajunge să pară mai gros și să fie mult mai vizibil decât era înainte.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md