De ce femeile din Japonia NU se îngrașă și trăiesc mai mult. Iată secretul!
În ultimii 25 de ani, femeile japoneze au stabilit numeroase recorduri de vârstă. În medie, niponele trăiesc 84 de ani şi șase luni, iar pe lângă speranţa lungă de viaţă, nu au probleme cu greutatea, reuşind să-şi păstreze silueta fără mari eforturi. Rata obezităţii în Japonia rămâne una dintre cele mai mici din lume şi este ceva obişnuit ca femeile de 40 de ani să arate ca la 20.
Aşadar, de ce femeile din Japonia nu se îngrașă și trăiesc mai mult? Care e secretul lor?
Naomi Moriyama, născută în Japonia, îl dezvăluie în cartea sa, intitulată „Femeile japoneze nu îmbătrânesc şi nu se îngraşă - Secretele din bucătăria bunicii mele din Tokio”.
În opinia sa, totul ţine de dieta tradiţională japoneză, care stă la baza alimentaţiei obişnuite în această ţară şi care nu favorizează acumularea în greutate, dimpotrivă. În bucătăria niponă, fructele, fructele de mare, peştele, soia, orezul, legumele şi ceaiul verde sunt nelipsite de pe masă, relatează site-ul Pinoy Health & Remedies.
Aceste ingrediente au proprietăţi anti-îmbătrânire care îi ajută pe japonezi să aibă o dietă sănătoasă, cu efect vizibil asupra corpului şi chipului lor - aproape toţi arată mai tineri şi sunt mai plini de energie fără să ia vitamine şi suplimente alimentare.
Femeile japoneze arată mai tinere decât cele din alte ţări pentru că nu consumă carne roşie şi alte alimente nesănătoase, precum produsele fast-food, pline de grăsimi, sare şi zahăr.
Meniurile tradiţionale japoneze includ peşte preparat la grătar, un bol de orez, legume fierte, supă, ceai verde şi fructe. Acest stil alimentar este urmat fără abatere de-a lungul întregului an. Nu-i de mirare aşadar, că Japonia deţine poziţia de lider mondial la consumul de peşte, cu un nivel de 10% din total.
Moriyama povesteşte în cartea sa că în copilărie părinţii o învăţau să mestece pe îndelete la fiecare înghiţitură, pentru a folosi fiecare nutrient din alimente. Pentru niponi este important să se bucure pe deplin de fiecare masă, astfel că farfuria nu trebuie umplută în exces, iar fiecare fel de mâncare e servit separat.
În plus, mesele respectă un program cu ore fixe, fără abateri, într-o atmosferă relaxată, conform culturii japoneze, care preţuieşte echilibrul.
Prin urmare, dacă doreşti să-ţi schimbi stilul de viaţă şi să adopţi unul sănătos, atunci modelul japonez este cel mai indicat. Nu-i niciun miracol la mijloc, totul este foarte simplu, iar rezultatele se văd în timp. Trebuie să înţelegi mai întâi principiile de bază ale acestei culturi şi să le transpui în viaţa ta, apoi să adopţi dieta japoneză.
Dacă începi să trăieşti ca japonezii, te vei bucura de o sănătate de fier şi vei arăta la fel de bine ca Naomi Moriyama, scrie site-ul citat.
Sursa: eva.ro
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”
Friptură pe bază de AER. Nu este o glumă