22:30:19 17.06.2024
Stiri

A murit din cauza unei diete?

Știri 31.10.2018 07:30 Vizualizări2781 Autor: Ziarul National


A murit din cauza unei diete? sursa: click.ro

A încercat să slăbească mult şi repede! Elena Popa (49 de ani) din Vaslui, a urmat o cură de slăbire cu apă, lămâie şi bicarbonat de sodiu, ajungând la spital cu intestinul gros perforat. După o intervenţie chirurgicală aparent reuşită, pacienta şi-a pierdut viaţa. Femeia a suferit un stop cardio-respirator, în timp ce se afla internată la Chirurgie.

Deces în condiţii suspecte. Elena Popa, o femeie de 49 de ani, a murit într-un salon de la Spitalul Judeţean Vaslui. Pacienta şi-a pierdut viaţa la 17 zile după o intervenţie chirurgicală realizată pentru tratamentul unor leziuni ale intestinului gros.

Potrivit doctorului Lelia Croitoru, director medical la Spitalul Judeţean Vaslui, pacienta s-a internat pe 16 septembrie. Femeia a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe cu dureri abdominale, vărsături şi balonare.

Apă plată – lămâie, o combinaţie care nu e întotdeauna benefică

„Pacienta a precizat că urmează o cură de slăbire cu apă, lămâie şi bicarbonat. După ce s-a asigurat tratamentul, s-a făcut o radiografie abdominală şi s-a decis internarea”, explică medicul Lelia Croitoru.

În următoarele două zile, doctorii i-au refăcut pacientei o serie de investigaţii, întrucât imaginile iniţiale nu ar fi fost concludente. Pe 19 septembrie, chirurgii au decis să intre cu femeia în sala de operaţie. În timpul intervenţiei, medicii au descoperit că victima avea intestinul gros perforat.

„Colonul transversal prezenta perforaţie cu peritonită secundară. Se intervine chirurgical, se drenează lichidul, se rezolvă peritonita. Ulterior, pacienta este internată în ATI. Aici, în următoarele zile, pacienta a suferit multiple complicaţii, i s-a administrat sânge şi tratament de specialitate”, adaugă directorul medical de la Spitalul Judeţean Vaslui.

Specialistul menţionează că, pe 2 octombrie, pe fondul unei evoluţii satisfăcătoare, Elena Popa a fost transferată de la Terapie în salon, la Secţia de Chirurgie. Pe 6 octombrie, la ora 02.00, asistenta de serviciu a găsit pacienta în stop cardio-respirator.

„S-au efectuat manevre de resuscitare timp de 45 de minute şi la ora 03.15 s-a declarat decesul”, precizează doctorul Croitoru. Întrebat dacă între cura de slăbire urmată de pacientă şi afectarea intestinului gros se poate face o legătură, directorul medical al Spitalului Judeţean Vaslui admite că dieta putea fi un factor favorizant al simptomelor pacientei.

„Sigur că se poate face o legătură între această cură de slăbire intempestivă şi tabloul clinic al pacientei. Dieta este un factor favorizant pentru ceea ce s-a petrecut”, menţionează Croitoru.

Ce spun specialiştii

Iuliana Cocean, inginer chimist la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, spune că, în cazul amestecului de bicarbonat de sodiu și zeamă de lămâie, se produce o reacție cu efervescență puternică.

„Această efervescenţă poate acționa ca un «exploziv», depunând o presiune excesivă asupra pereților tractului digestiv. Din cauza volumului de gaze, acestea se pot bloca în partea inferioară, în intestine și colon, conducând eventual la o deteriorare a țesutului acestuia”.

Profesorul Ştefan Georgescu, chirurg generalist la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, precizează că modificările conţinutului digestiv în anumite situaţii pot provoca perforaţia unui segment din tractul digestiv.

Vica Blochina susține că a slăbit cu bicarbonat, acum trei aniVica Blochina (43 de ani) a fost aspru muștruluită, în urmă cu trei ani, de celebrul nutriționist al vedetelor, Andrei Laslău, după ce blondina și-a încurajat prietenele din mediul virtual să-și păstreze silueta consumând bicarbonat.

Medicul a atras atunci atenția că un consum mare poate face ravagii în organism. Iată cum susținea blondina, în 2014, că ar fi slăbit:

„Dragilor, mi-aţi scris să vă dau detalii despre cum puteţi să slăbiţi consumând bicarbonat! Este foarte simplu: dimineaţa, pe stomacul gol, beţi o cană de apă caldă în care dizolvaţi jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu. Timp de o oră nu mai mâncaţi nimic. Seara, după cină, repetaţi procedeul de dimineaţă. După primele trei zile, măriţi cantitatea de bicarbonat, de la o jumătate de linguriţă, la una întreagă. Bicarbonatul ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Aţi auzit doamnelor! Vreţi să fiţi trase prin inel? Răspunsul e unul singur: bicarbonatul!”

Sursa: click.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md