06:13:55 21.04.2019
 
Stiri

De ce dosarul Șor a fost TRANSFERAT la Cahul? Diacov: „Judecătorii au ales să se distanțeze de ISPITĂ”

Politică 12.02.2018 14:39 Vizualizări2495 Autor: Ziarul National
De ce dosarul Șor a fost TRANSFERAT la Cahul? Diacov: „Judecătorii au ales să se distanțeze de ISPITĂ”

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a decis, săptămâna trecută, că dosarul în care primarul de Orhei, Ilan Șor, este cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani din cele trei bănci implicate în jaful bancar va fi transferat la Curtea de Apel Cahul, la cererea președintelui Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca.

În cerere, Pleșca indică printre motive inclusiv faptul că soția unuia dintre avocații lui Șor este angajata instanței pe care o conduce și numai doi judecători ar putea judeca imparțial dosarul lui Șor, în timp ce completele de magistrați necesită un număr mai mare de judecători.

„Balan Iulian este soţul șefului Secretariatului Curţii de Apel Chişinău, Bălan Lilia, funcţie care asigură asistenţa organizatorică şi administrativă a Curţii. Totodată, majoritatea judecătorilor Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău din completele constituite pentru anul 2018 sunt în imposibilitate de a participa la examinarea în ordine de apel a prezentei cauze, astfel, doar doi judecători din cadrul Curţii ar fi compatibili”, se arată în decizia CSJ.

Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ion Diacov, este de părere că dosarul lui Șor este trimis la Cahul, pentru că judecătorii de la Chișinău ar vrea să scape de responsabilități.

„Oficialii, inclusiv politicienii au dat asigurări că Șor va fi condamnat. Opinia publică cere să fie spus adevărul care este evident. Șor, Partidul Șor și toți adepții și susținătorii lor au altă părere. Judecătorii Curții de Apel Chișinău au dilema de a decide între ceea ce este evident și ceea ce susțin „adepții” lui Șor. Se vede că „argumentele” ultimilor sunt mai convingătoare pentru judecători, care nu pot ignora și părerea primilor. De aceea au ales să se distanțeze de ispită”, a comentat pentru Ziarul NAȚIONAL Ion Diacov.

Menționăm că, anterior, mai mulți judecători de la Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău s-au abținut să judece acest dosar. Primarul de Orhei a fost condamnat, în luna august 2017, de prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, pentru că ar fi spălat cinci miliarde de lei din cele trei bănci implicate în „furtul miliardului”. Abia după jumătate de an de la pronunțarea sentinței acest dosar a ajuns la Curtea de Apel Chișinău, responsabilii de la Judecătoria Chișinău spunând că traducerea din română în rusă a durat atât de mult. Șor pledează nevinovat și spune că nu el a fost beneficiarul final al banilor delapidați din sistemul bancar.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Tarnacop 12.02.2018 15:06

Probabil, justitia "independenta", se foloseste de tertipuri pentru a nu executa dispozitii criminale, concomitent a nu irita "stapanul". Si de timp se va mai trage, celor din Cahul le e mai comod sa faca "justitie"

Dragos 12.02.2018 18:04

Ispita paduchelui-lat din fruntea Pegrei care a uzurpat tara este mare. De ce dosarul SORicanului a fost trimis la Cahul? Fiindca acolo va fi fatata Cartea Ororilor beletristice-belicoase cu urmatoarele capitole: 1- Ranze/fronde de SOR; 2- SORelei; 3- Mai am singur SOR; 4- SORfeu si E-Ulinice; 5- Dictionar de SORtografie: 6- PestiSORul de ba...l...aur; 7- SORcova, SORcova, vesela; 8- Beti...SOR...icana; 9- Amintiri din SORterie etc.

Dragos 12.02.2018 18:21

Gura targului spune ca, din porunca cocainatorului, in curand toate localitatile vor fi ortografiate, conform Dictionarului de SORtografie. De pilda: ChiSORnau, CaSORhul, SORhei, SORoca, HanSORcesti, CimiSORlia, ComSORrat, BriSORceni etc.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md