07:11:06 24.04.2024
Stiri

Cum vă puteți proteja iPhone-ul de intruși. Sfaturi de securitate pentru jucătorii de titluri online

Actualitate 01.03.2024 08:00 Vizualizări1779 Autor: Ziarul National
Cum vă puteți proteja iPhone-ul de intruși. Sfaturi de securitate pentru jucătorii de titluri online


În ciuda asigurărilor de securitate oferite mereu de Apple în privința dispozitivelor lansate de companie, utilizatorii de iPhone nu sunt străini de astfel de probleme din partea acestor telefoane. Într-o postare recentă pe Reddit, a fost relatată situația neplăcută în care s-a aflat un posesor de iPhone, a cărui activitate era urmărita de un „spion nedorit”.

Acest intrus știa ce filme sau seriale TV urmărea posesorul telefonului pe Netflix sau ce căuta acesta pe Google. Printre recomandările venite din partea utilizatorilor Reddit se număra și folosirea funcției Safety Check, incluse de Apple în versiunile recente de iOS. Acestea este disponibilă pentru toate variantele moderne de iPhone care rulează iOS 16 sau mai recent.

Această funcție a fost gândită pentru a gestiona contactele sau aplicațiile cu care utilizatorul telefonului partajează informațiile personale, precum cele gestionate de aplicațiile Health, Home, Calendar, Notes sau Photos, locația și multe altele. Poate fi accesată din aplicația Settings, secțiunea Privacy & Security și apoi selectat Safety Check. Pentru a o folosi, trebuie să aveți un cont Apple cu funcția two-factor authentication activată.

Pe lângă gestionarea permisiilor aplicațiilor, din această secțiune aveți și posibilitatea de a schimba parola pentru contul Apple și, mai important, opțiunea Emergency Reset, care va reseta absolut toate permisiile, vă va invita să schimbați parolele pentru toate aplicațiile uzuale (cum ar fi cea de e-mail) și să activați, peste tot unde este posibil, securitatea suplimentară oferită de two-factor authentication.

Aplicațiilor le puteți interzice colectarea anumitor tipuri de date, precum și accesul la lista de contacte sau la componente hardware ale telefonului, precum camerele foto/video sau microfonul.

Nici jocurile video, în special cele ce necesită crearea și utilizarea unor conturi online pentru autentificare, nu sunt lipsite de probleme de securitate, deseori acestea fiind țintele unor hackeri care încearcă să pună mâna pe informațiile personale ale jucătorilor.

Sfaturile și opțiunile oferite de opțiunea Safety Check de pe iPhone se aplică și în aceste cazuri: nu folosiți aceeași parolă pentru aceste jocuri și pentru conturi personale de e-mail sau alte servicii importante. Acolo unde există o astfel de opțiune, mereu activați autentificare în mai mulți pași, cu măsuri suplimentare de securitate.

Pe cât posibil, nu folosiți cardurile de credit sau debit personale pentru a plăti în aceste jocuri și nu le salvați in-game pentru plăți viitoare. Creați-vă un card (virtual sau real), special pentru astfel de plați online, cu acces la o suma de bani limitată sau folosiți metode alternative de plată, cum ar fi PayPal (si aici activați autentificarea în doi pași!) sau carduri valorice pre-plătite pentru respectivele jocuri și/sau servicii.

Sursa: The Sun


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md