06:35:21 24.04.2024
Stiri

Cum ar arăta un război în patru faze între Rusia şi NATO, potrivit Bundestag. Putin ar putea folosi arme chimice în orașele germane

Actualitate 01.03.2024 19:57 Vizualizări1250 Autor: Ziarul National
Cum ar arăta un război în patru faze între Rusia şi NATO, potrivit Bundestag. Putin ar putea folosi arme chimice în orașele germane


Bundestag, parlamentul Germaniei, a emis un document de informare de 14 pagini în care vorbeşte despre cel mai rău scenariu al unui eventual conflict între Rusia şi NATO, relatează The Telegraph.

Vladimir Putin ar putea folosi arme chimice asupra orașelor germane dacă izbucnește un război cu NATO, aşa sună un avertisment pentru parlamentarii germani.

Documentul informativ de 14 pagini pregătit pentru deputați descrie cel mai negru scenariu în cadrul unui posibil conflict mai larg între Rusia şi NATO: un război în patru etape care ar culmina cu o invazie terestră.

În prima etapă, Rusia va organiza campanii de dezinformare pe rețelele sociale și pe mass-media pentru a submina încrederea în democrația germană și a destabiliza societatea.

În a doua fază, Moscova va disloca soldați pe flancul estic al statelor NATO. De asemenea, ar intensifica atacuri cibernetice, acte de spionaj și sabotaj pentru a încerca să perturbe mișcarea trupelor membrilor NATO, inclusiv în Germania.

În a treia fază, Rusia va lansa un asalt militar convențional asupra flancului estic al NATO și va lovi ținte, mai adânc în interiorul alianței occidentale, cum ar fi Germania.

În cea de-a patra și ultima fază, trupele ruse vor sparge liniile defensive ale NATO și vor invada Germania, ducând la un război la scară largă, „terestru, maritim și aerian” între forțele ruse și germane.

Documentul informativ nu exclude riscul ca Moscova să lanseze atacuri chimice asupra Germaniei și să intensifice amenințările cu utilizarea armelor nucleare. Indicii în acest sens ar fi cazurile de otrăvirire din Salisbury 2018 și tentativa de asasinare, prin otrăvire, asupra lui Alexei Navalnîi din august 2020.

„Experiența din ultimii ani arată că un potențial agresor poate fi pregătit să folosească arme neconvenționale. Acesta a fost cazul în Salisbury în 2018 și în Rusia în 2020, unde au fost efectuate atacuri chimice împotriva unor persoane", se arată în document.

Potrivit documentului, invazia rusă din Ucraina a condus la "o schimbare fundamentală a situației de securitate pentru Europa în ansamblu". Prin urmare este nevoie de o examinare mai atentă a procedurilor de apărare civilă și națională ale Germaniei.

Boris Pistorius, ministrul german al Apărării, a avertizat că Rusia ar putea lansa un atac asupra NATO în 5-8 ani și a promis că se va asigura că țara sa este „kriegstuchtig” - pregătită pentru război.

Într-un interviu exclusiv pentru The Telegraph la începutul acestei luni, generalul Carsten Breuer, șeful forțelor armate germane, a spus că este încrezător că forțele ruse vor fi învinse dacă vor ataca un stat NATO în viitorul imediat.

Generalul Breuer a mai spus că Putin nu va recurge la utilizarea armelor nucleare în Ucraina în următoarele etape ale războiului, deoarece acest lucru ar avea consecințe "neprevăzute", potrivit evaluărilor sale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md