09:16:08 26.02.2024
Stiri

CUB și-a desemnat candidatul pentru Primăria Chișinău: Ion Bulgac are 23 de ani și este licențiat în drept

Actualitate 26.06.2023 09:32 Vizualizări2144 Autor: Ziarul National
CUB și-a desemnat candidatul pentru Primăria Chișinău: Ion Bulgac are 23 de ani și este licențiat în drept


Consiliul Național Politic al Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a desemnat duminică, pe 25 iunie, candidatul formațiunii pentru Primăria Chișinău la alegerile locale din toamna curentă.

Este vorba despre Ion Bulgac, un tânăr de 23 de ani, vicepreședinte al CUB, licențiat în Drept la Universitatea de Stat din Moldova, antreprenor în domeniul agricol, activist civic pentru tineret.

Bulgac va concura cu candidații altor partide care și-au anunțat până acum participarea în cursa pentru șefia capitalei - actualul primar, Ion Ceban (de la MAN, fost comunist, apoi fost socialist, cu studii inclusiv la Moscova), Anatol Usatâi (de la PDCM, fost ministru în Guvernul Chicu, fost prim-vicepreședinte al Comitetului Executiv al Autonomiei Găgăuze), Lilian Carp (de la PAS, fost membru al PL, fost consilier al lui Dorin Chirtoacă), dar și Mihai Bagas (de la LOC – Liga Orașelor și Comunelor, fost director adjunct de marketing la Autosalubritate).

Tot în cadrul ședinței Consiliului Național Politic al CUB, desfășurată la Institutul Muncii din Chișinău cu participarea a 108 delegați, au fost aleși în funcțiile de vicepreședinți ai partidului Rodica Rusu Gramma, Victor Țărnă, Ion Bulgac, Mihail Beregoi, Iurii Briceag, Octavian Zelinski, Sveatoslav Mihalache, Lucia Spoială și Eduard Bulgac. De asemenea, domnului Igor Klipii, fostul Ambasador al R. Moldova în Lituania, a fost ales în calitate de secretar general al partidului.

La eveniment au participat Raimar Wagner, director de proiect pentru România și Republica Moldova al Fundației liberale germane „Friedrich Naumann”.

Amintim că fondarea CUB a avut loc pe 5 noiembrie 2022, iar președintele partidului este fostul deputat Igor Munteanu, ex-Ambasador al R. Moldova în SUA.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md