20:17:01 28.05.2023
Stiri

Cu mașina din Europa în America. INCREDIBILA autostradă care ar putea lega aproape întreaga lume

Știri 27.09.2018 19:30 Vizualizări2164 Autor: Ziarul National
Cu mașina din Europa în America. INCREDIBILA autostradă care ar putea lega aproape întreaga lume Sursa: cunoastelumea.ro


Potrivit celor de la CNN, președintele Căilor Ferate din Rusia, Vladimir Yakunin, a propus un plan ambițios pentru construirea unei autostrăzi trans-siberiene care să lege frontiera de est a țării sale cu statul Alaska din S.U.A., traversând o întindere îngustă a Mării Bering care separă Asia de America de Nord. Autostrada ar urma să măsoare aproape 20.000 de kilometri și ar putea fi parcursă de la un capăt la altul în aproximativ 13 zile. Drumul va străbate întregul teritoriu al Rusiei, legându-se cu sistemele rutiere existente din Europa.

Distanța dintre frontiera de vest și est a Rusiei este de aproximativ 10.000 km. Yakunin a declarat că drumul va conecta Rusia cu America de Nord prin regiunea Ciukotka din estul Rusiei, peste strâmtoarea Bering și prin Peninsula Seward din Alaska. Cea mai mică distanță între Rusia continentală și Alaska continentală este de aproximativ 88 kilometri, potrivit centrelor de informare a teritoriilor publice din Alaska.

Totuși, nu toată lumea este de acord cu aceasta autostradă. Activiștii ecologiști, atât ruși cât și americani, consideră faptul că o astfel de șosea ar distruge fauna și flora din Siberia și Alaska. De asemenea, oamenii consideră că într-o lume în care zborurile cu avionul au devenit un lucru extrem de facil și din ce în ce mai ieftin, o astfel de autostradă, care va înghiți trilioane de dolari, nu este altceva decât un moft.

Potrivit lui Yakunin, în ciuda costurilor uriașe, aceasta autostradă ar ajuta economia Rusiei enorm de mult. Yakunin este descris de presa de la Moscova ca fiind un prieten apropiat al președintelui Vladimir Putin, cel care s-ar afla în spatele ideii. Totuși, încă nu au fost oferite publicității și date cu privire la un calendar de realizare a proiectului.

Sursa: cunoastelumea.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

22.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // O adunare istorică? ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md