13:57:03 20.03.2023
Stiri

Vasile Costiuc ar fi declarat GREVA FOAMEI. Acesta se teme că ar putea fi lichidat fizic: „Acuzațiile care i se aduc lui Vasile Costiuc sunt nefondate, iar acțiunile de compromitere a sa nu vor da rezultate”

Actualitate 13.01.2022 14:58 Vizualizări3497 Autor: Ziarul National
Vasile Costiuc ar fi declarat GREVA FOAMEI. Acesta se teme că ar putea fi lichidat fizic: „Acuzațiile care i se aduc lui Vasile Costiuc sunt nefondate, iar acțiunile de compromitere a sa nu vor da rezultate”


Liderul Partidului „Democrația Acasă” (PDA), Vasile Costiuc, reținut ieri de procurorii anticorupție în dosarele privind înstrăinarea ilegală a unor terenuri din proprietatea Primăriei Durlești, ar fi declarat greva foamei. Totodată, Costiuc s-ar teme că ar putea fi lichidat fizic, au transmis astăzi colegii săi, în cadrul unui briefing de presă.

„În privința lui Vasile Costiuc se comite un abuz. Condamnăm și ne exprimăm dezacordul cu acțiunile abuzive ale reprezentanților Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție la adresa lui Vasile Costiuc. Măsurile întreprinse de organele de urmărire penală sunt executate la comandă, cu scopul de a intimida liderul formațiunii noastre și de a-l impune să înceteze cu critica la adresa guvernării și investigațiile fraudelor comise de anumite persoane apropiate guvernării”, a declarat Ana Țurcan, membră a PDA.

Reprezentanții formațiunii spun că perchezițiile de la domiciliul lui Costiuc au durat patru ore, însă oamenii legii nu ar fi găsit nimic. „În final, au ridicat doar telefonul mobil al lui Vasile Costiuc. E un telefon procurat cu șase luni în urmă, care nu putea conține informații cu privire la acțiunile din 2006. Sustragerea telefonului s-a făcut doar pentru a avea acces la datele cu caracter personal. Mulți cetățeni au expediat diverse informații lui Costiuc, iar în unele figurează și nume din actuala guvernare și sateliții ei. Suntem siguri că unui reprezentant al guvernării i s-a raportat tot ce s-a găsit în acel telefon”, a acuzat o altă membră a PDA.

Un alt coleg al lui Costiuc, Andrei Pripa, menționează că toate acuzațiile care i se aduc lui Costiuc ar fi nefondate.

„E vorba de două capete de acuzare. În primul caz se invocă abuzul în serviciu și abuzul de putere. La momentul acela Vasile nu deținea nicio funcție. Al doilea capăt de acuzare se referă la spălarea de bani în interesul unui grup. Acest dosar a fost pornit în 2005, iar atunci Vasile nici nu avea idei de aceste persoane. După alegerile parlamentare au avut loc mai multe intimidări. S-a început cu dosare contravenționale, iar acum vedem dosare penale. Sunt diferite plângeri depuse de „Metalferos”, Ilan Șor, doamna Morari etc. Cei mai cinstiți oameni din stat au depus plângeri pe numele lui Costiuc și acestea sunt luate în considerare. Nu vom permite acest abuz, nu vom admite ca Vasile Costiuc să stea închis pentru ceea ce au făcut alte persoane”.

Partidul „Democrația Acasă” menționează că Vasile Costiuc ar fi intrat în greva foamei și se teme că ar putea fi chiar ucis.

„Noi am solicitat misiunilor diplomatice acreditate în R. Moldova să ia atitudine privind încălcările vădite în privința lui Costiuc. Vasile Costiuc a declarat greva foamei pe perioada cât se va afla în izolatorul CNA. Această decizie, în primul rând, este legată de un protest față de acțiunile care au loc în privința sa. Ân al doilea rând, e vorba de motive de securitate. Vasile Costiuc se teme că pot avea loc acțiuni, care au ca scop lichidarea sa fizică. Primim mii de mesaje de susținere de la cetățenii din republică și de peste hotare. Toate acțiunile de compromitere a lui Costiuc nu vor aduce rezultate, iar oamenii se consolidează în jurul Partidului „Democrația Acasă”, ca o forță politică de alternativă”, a precizat Victor Pogolșa.

Liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, și fostul deputat al Partidului Democrat (PD), Veaceslav Nedelea, au fost reținuți ieri-dimineața în dosarul privind înstrăinarea ilegală a mai multor terenuri în raza orașului Durlești. Vasile Costiuc și Veaceslav Nedelea, sunt bănuiți de complicitate în săvârșirea infracțiunii de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal organizat și spălare de bani în proporții deosebit de mari, infracțiuni săvârșite în comun cu funcționarii publici din cadrul Consiliului și Primăriei or. Durlești, mun. Chișinău, manifestată prin deposedarea de terenuri a administrației publice locale.

Amintim că, în cadrul aceleiași cauze penale, în noiembrie 2021 a mai fost reținută fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu. Acesta se află acum în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile.

Schema de deposedare a Primăriei orașului Durlești de terenuri a fost pusă în aplicare în perioada anilor 2005 - 2007. Astfel, urmare a acțiunilor ilegale ale funcționarilor publici din cadrul Consiliului și Primăriei orașului Durlești, mun. Chișinău, care au acționat în cadrul unui grup criminal organizat, administrația publică locală a orașului Durlești a fost deposedată de 25 de terenuri, cu suprafața totală de 1,5442 ha, în valoare de 7 750 751 de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

15.03.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Argumente pentru Unir...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md