06:29:03 28.03.2023
Stiri

DETALII // Ce li se incriminează ex-DEPUTATULUI Nedelea și lui Vasile Costiuc, reținuți pentru 72 de ore în dosarul privind înstrăinarea unor terenuri din Durlești. PA anunță că a fost REȚINUTĂ și a treia persoană în același dosar

Actualitate 12.01.2022 11:35 Vizualizări3650 Autor: Ziarul National
DETALII // Ce li se incriminează ex-DEPUTATULUI Nedelea și lui Vasile Costiuc, reținuți pentru 72 de ore în dosarul privind înstrăinarea unor terenuri din Durlești. PA anunță că a fost REȚINUTĂ și a treia persoană în același dosar realitatea.md


Trei persoane au fost reținute, în această dimineață, de către ofițerii și procurorii anticorupție, în dosarele ce vizează afacerile dubioase cu terenurile Primăriei Durlești. Acestea sunt bănuite că ar fi acționat în interesele unui grup organizat și ar fi participat la tranzacții fictive, în urma cărora zeci de terenuri au intrat în posesia membrilor familiei, rudelor și apropiaților fostului primar de Durlești, Nicolae Crudu, decedat între timp.

Cei care ar fi participat la această schemă ar fi avut parte de remunerări financiare.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, miercuri, 12 ianuarie, procurorii și ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat percheziții la domiciliile a trei persoane suspectate că ar fi implicate în dosarul privind deposedarea de terenuri a Primăriei orașului Durlești.

În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost reținute trei persoane, pe un termen de 72 de ore.

Citește și: VIDEO // Un fost deputat PD și liderul „Democrația Acasă” au fost REȚINUȚI în dosarul privind înstrăinarea ilegală a terenurilor din raza orașului Durlești. Vasile Costiuc a FILMAT momentul în care procurorii au DESCINS în casa sa

Cei reținuți, inclusiv Vasile Costiuc și Veaceslav Nedelea, sunt bănuiți de complicitate în săvârșirea infracțiunii de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal organizat și spălare de bani în proporții deosebit de mari, infracțiuni săvârșite în comun cu funcționarii publici din cadrul Consiliului și Primăriei or. Durlești, mun. Chișinău, manifestată prin deposedarea de terenuri a administrației publice locale.

„Procurorii anticorupție urmează să le aducă la cunoștință celor reținuți învinuirea formulată și să decidă asupra măsurilor preventive ce urmează a fi aplicate în privința lor”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Anticorupție.

Totodată, Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) a primit delegații din partea CNA pentru identificarea și urmărirea bunurilor figuranților principali.

Amintim că, în cadrul aceleiași cauze penale, în noiembrie 2021 a mai fost reținută fiica fostului primar de Durlești, Diana Crudu. Acesta se află acum în arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile.

Schema de deposedare a Primăriei orașului Durlești de terenuri a fost pusă în aplicare în perioada anilor 2005 - 2007. Astfel, urmare a acțiunilor ilegale ale funcționarilor publici din cadrul Consiliului și Primăriei orașului Durlești, mun. Chișinău, care au acționat în cadrul unui grup criminal organizat, administrația publică locală a orașului Durlești a fost deposedată de 25 de terenuri, cu suprafața totală de 1,5442 ha, în valoare de 7 750 751 de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2023 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Reunirea sincronă, „...

24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md