05:43:40 10.08.2020
 
Stiri

CORUPȚIE la Primăria Chișinău și ASP: Cum făceau bani nemunciți o șefă de Direcție, un angajat al ASP și reprezentanții unei agenții imobiliare

Anticorupție 10.12.2019 13:59 Vizualizări1805 Autor: Ziarul National
CORUPȚIE la Primăria Chișinău și ASP: Cum făceau bani nemunciți o șefă de Direcție, un angajat al ASP și reprezentanții unei agenții imobiliare


Șefa Direcţiei Patrimoniu din cadrul Direcţiei generale economie, reforme şi relaţii patrimoniale a Consiliului Municipal Chişinău, Maria Oneșciuc, doi reprezentanţi ai unei agenţii imobiliare, dar şi un angajat al Serviciului Cadastral Teritorial Chişinău al Agenţiei Servicii Publice au fost reținuți astăzi, pentru 72 de ore, fiind bănuiți de corupție.

Centrul Național Anticorupție susține că persoanele reținute ar fi pus la cale o schemă prin intermediul căreia estorcau sistematic bani de la persoane fizice şi juridice pentru eliberarea unor acte cu privire la prelungirea relaţiilor contractuale de locaţiune a încăperilor nelocative din Chişinău, dar și pentru vânzarea unor bunuri imobile.

Mai exact, factorii de decizie ai Agenţiei „Capitalimobil”, firmă desemnată de către Consiliul municipal Chişinău responsabilă de organizarea licitaţiilor publice pentru obţinerea dreptului de arendă asupra terenurilor şi spaţiilor nelocative din mun. Chişinău, pretindeau şi primeau de la persoane fizice şi juridice bani pentru a influenta persoane publice din cadrul Primăriei Chişinău şi Serviciului Cadastral Teritorial să adopte acte de recepţie finală a obiectivelor şi să aprobe actele pentru vânzarea, fără expunere la licitaţie, a bunurilor imobile.

Urmărirea penală a fost pornită în luna septembrie 2019, suspecții fiind cercetați pentru abuz în serviciu, corupere activă, pasivă şi trafic de influenţă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md