10:03:46 24.01.2020
 
Stiri

Coraportorii APCE încurajează autoritățile de la Chișinău să continue reformele inițiate și speră la o ameliorare a situației în domeniul democrației și a statului de drept

Politică 23.07.2019 18:01 Vizualizări671 Autor: Ziarul National
Coraportorii APCE încurajează autoritățile de la Chișinău să continue reformele inițiate și speră la o ameliorare a situației în domeniul democrației și a statului de drept


Coraportorii APCE, aflați în vizită la Chișinău în perioada 21 - 24 iulie curent, încurajează autoritățile R. Moldova să continue reformele inițiate și speră la o ameliorare a situației în domeniul democrației și a statului de drept.

„Apreciem intenția noului Guvern de asumare a riscurilor și responsabilităților. Vă asigurăm că împreună vom continua activitățile planificate de comun acord în vederea atingerii obiectivului de consolidare a cooperării între Republica Moldova și CoE în diverse domenii”, a subliniat coraportorul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Republica Moldova, Egidijus Vareikis, la întâlnirea avută astăzi cu premierul Maia Sandu.

Oficialii europeni s-au interesat în mod special de criza politică de la începutul venii di R. Moldova, dar și despre pașii care urmează a fi întreprinși. De asemenea, au fost abordate subiecte privind reforma justiției, reforma procuraturii, combaterea corupției din toate domeniile, asigurarea independenței sectorului bancar și mass-media, care se realizează inclusiv cu sprijinul proiectelor Consiliului Europei (CoE).

Șefa Executivului și-a exprimat recunoștința către Consiliului Europei pentru implicare şi interesul cu care organizația urmărește evoluțiile din republica noastră, prin expertiza oferită drept un instrument indispensabil în eforturile actuale de avansare a reformelor interne.

„Implementarea expertizei CoE este privită drept o completare necesară a acțiunilor actorilor din Republica Moldova, orientate spre consolidarea democrației, statului de drept și drepturilor omului la nivel național. Apreciem susținerea acordată recent ţării noastre de către structurile CoE, care au reconfirmat parteneriatul constant și solid”, a punctat premierul Maia Sandu.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că alte subiecte discutate în cadrul întrevederii au ținut de economia Republicii Moldova, dar şi dezvoltarea mediului de afaceri.

Coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Republica Moldova, Maryvonne Blondin, Egidijus Vareikis şi Sylvie Affholder, secretarul Comisiei de Monitorizare, au avut la Chișinău întrevederi cu spicherul și șeful statului, dar și cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare și cu miniștri.

Egidijus Vareikis este deputat din Lituania, Grupul Partidului Popular European, iar Maryvonne Blondin este parlamentară din Franța, Grupul Socialiștilor, Democraților și Verzilor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Alexei 23.07.2019 19:20

Da pe Dodon care primește de la Kremlin cîte 700 000 dolari pe lună trebuie de arestat și băgat la pușcărie ori nu ? cum cred ăștia de la APCE ?

realist 23.07.2019 20:36

Inainte de alegeri au promis mariri de salarii, iar dupa alegeri maresc doar impozitele

Spencer 23.07.2019 20:28

Ce încurajează anume ei? Creșterea tarifelor? Creșterea impozitelor și micșorarea salariilor?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.01.2020 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cauza adevărată a de...

20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md