08:38:30 10.04.2020
 
Stiri

Copiii moldovenilor din diasporă, invitați să se înscrie la Programul DOR, ediția 2020: Tabără de zece zile în luna august

Social 13.02.2020 09:39 Vizualizări1477 Autor: Ziarul National
Copiii moldovenilor din diasporă, invitați să se înscrie la Programul DOR, ediția 2020: Tabără de zece zile în luna august


Copiii și tinerii moldovenilor din diasporă sunt invitați să se înscrie la cea de-a VIII-a ediție a Programului *Diasporă*Origini*Reveniri 2020 (DOR), lansată de Biroul Relații cu Diaspora.

Pentru a participa la Programul DOR, candidații urmează să întrunească următoarele condiții: vârsta de 12-17 ani; abilități de comunicare în limba română; creativitate, artistism și deschidere pentru cunoștințe noi.

Locurile vor fi completate pe măsura înregistrării, conform principiului „primul venit, primul servit”. Prioritate va fi acordată candidaților care participă pentru prima dată la program, dar și reieșind din rezultatele concursului de creativitate.

Copiii și tinerii din diasporă vor fi selectați în urma unui concurs în cadrul căruia vor argumenta motivul care i-a determinat să aplice la Programul DOR 2020. Concurenții își vor prezenta lucrările prin înregistrări video de maximum 2 minute.

Programul DOR se va desfășura în perioada 10-20 august 2020 și are drept scop consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale copiilor și tinerilor din diasporă cu țara de origine.

La tavăra din august vor participa și copii din R. Moldova. Aspiranții de aici vor fi selectați în urma unui concurs în cadrul căruia vor exprima într-o formă artistică conceptul de DOR în raport cu migrația – plecarea din țară, revenirea, păstrarea legăturilor spirituale și sentimentale cu patria (cu prietenii și cei dragi, cu satul sau orașul de origine), neamul și valorile lui perene. Astfel, concurenții vor avea libertatea să aleagă între eseu (maximum 1 pagină), poezie, fotografie (sau colaj foto), desen/pictură, cântec, filmuleț video (maximum 2 min.) sau, eventual, o altă formă de exprimare artistică.

Participarea la programul DOR este gratuită, toate cheltuielile fiind acoperite din bugetul de stat, participanții urmând să acopere doar cheltuielile de călătorie spre și din Republica Moldova.

Înscrierea la DOR se va efectua în perioada 10 februarie – 10 aprilie 2020. Copiii și tinerii din diasporă, la fel ca și cei din Republica Moldova, care întrunesc condițiile de participare, se pot înregistra on-line pe pagina web a programului: www.dor.md, la rubrica APLICĂ AICI.

Dosarele depuse vor fi evaluate de către o comisie mixtă, iar rezultatele vor fi anunțate pe data de 1 mai 2020.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md