21:52:15 01.06.2023
Stiri

CONFIRMAT // Avocatul lui Platon din Ucraina a recunoscut suma de 250 de milioane de dolari revendicată de la statul R. Moldova de către clientul său: „Datorită implicării noastre a fost decis dosarul „Energoalians”. De aceea, noi vom obține..."

Actualitate 02.06.2020 20:10 Vizualizări2735 Autor: Ziarul National
CONFIRMAT // Avocatul lui Platon din Ucraina a recunoscut suma de 250 de milioane de dolari revendicată de la statul R. Moldova de către clientul său: „Datorită implicării noastre a fost decis dosarul „Energoalians”. De aceea, noi vom obține...


Avocatul ucrainean Veaceslav Lîci, considerat un apropiat al deținutului Veaceslav Platon, a confirmat că intenționează să obțină suma de 250 de milioane de dolari din bugetul R. Moldova în favoarea clientului său. Acesta a oferit drept exemplu dosarul „Energoalians”, atunci când R. Moldova a fost hărțuită în instanțele internaționale.

Șeful companiei de avocatură „Veaceslav Lîci și partenerii” a recunoscut că se revendică o datorie pe care statul R. Moldova ar avea-o față de clientul său Igor Ciuiko. În acest sens, acesta a declarat pentru TVC că a depus demersul respectiv și că își menține cererea în favoarea clientului său, fiind convins că poate obține în instanțele internaționale despăgubirile pretinse.

„Este posibil, bineînțeles, și se va întâmpla numaidecât, reieșind din capitalizarea reală a băncii, precum și din acțiunile ilegale, care au fost întreprinse în privința clientului. Practica internațională cunoaște multe astfel de exemple. Cu atât mai mult că noi avem deja cazuri de succes împotriva Moldovei. În particular, datorită implicării noastre a fost decis dosarul „Energoalians”. De aceea, noi vom obține toată suma”, a declarat Lîci, citat de TVC.

Acesta a mai recunoscut că îl cunoaște pe Veaceslav Platon, care a fost clientul său, dar a refuzat să spună în ce relații este cu el acum. „Nu aș vrea să răspund la această întrebare”, a adăugat Lîci.

Amintim că, potrivit unor informații obținute de TVC, în spatele cererii depuse de casa de avocatură a lui Lîci ar sta același Veaceslav Platon, care pune în aplicare o schemă pentru a obține 250 de milioane de dolari cu care să-și achite eliberarea. 100 de milioane din acești bani i-ar reveni lui Igor Dodon, aceeași sumă mediatorilor din FSB, iar 50 de milioane ar fi pentru cheltuielile lui Platon.

Citește și: DOC // Platon ar cere DESPĂGUBIRI de 250 de MILIOANE de dolari de la R. Moldova, prin intermediul juriștilor săi

În schema de eliberare a lui Platon un rol important l-ar avea și procurorul general Alexandr Stoianoglo, cel surprins recent în discuții amicale cu pușcăriașul, care, la rândul său, îi explica modul cum poate fi deposedat de acțiunile de la „Victoriabank” un investitor internațional, menționează sursa citată. Și „clientul” lui Lîci, Igor Ciuiko, este o persoană din anturajul lui Platon, cu care acesta a avut „afaceri” și în trecut.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md