14:52:56 23.05.2024
Stiri

Conducerea USM, alături de reprezentanți ai celor mai importante universități din România, la reuniunea Consorțiului „Universitaria”: Parteneriate de studii și dezvoltarea programelor de cercetări științifice

Actualitate 19.04.2024 13:33 Vizualizări1028 Autor: Ziarul National
Conducerea USM, alături de reprezentanți ai celor mai importante universități din România, la reuniunea Consorțiului „Universitaria”: Parteneriate de studii și dezvoltarea programelor de cercetări științifice USM


Dezvoltarea programelor de cercetări științifice și transferul de cunoștințe, studiilor doctorale, dar și dezvoltarea relațiilor internaționale, precum și a parteneriatelor de studii se numără printre subiectele discutate la Iași, în perioada perioada 19 - 21 aprilie curent, de către reprezentanții celor mai importante universități din spațiul românesc.

În total, peste 100 de reprezentanți de la 10 universități participă la reuniunea Consorțiului „Universitaria”, organizată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

R. Moldova este reprezentată la eveniment de conducerea Universității de Stat din Moldova - rectorul Igor Șarov, prof. univ, dr., protrectorul pentru Digitalizare, Sergiu Corlat, și prorectorul pentru Managementul instituțional, Violeta Cojocaru.De asemenea, la reuniune participă reprezentanți ai Universității din București, Universității „Babeş-Bolyai”, Universității de Vest din Timișoara, Academiei de Studii Economice, Universității din Craiova, Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Universității „Dunărea de Jos” din Galați și Universității „Ovidius” din Constanța.

Reprezentanții celor zece instituții de învățământ superior urmează să discute și despre dezvoltarea managementului calității, strategie, digitalizare și dezvoltare instituțională etc.

Consorțiul „Universitaria” a fost creat în 2009 și este cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md