05:47:49 04.12.2023
Stiri

Concurs cu scandal pentru șefia PCCOCS: Un membru al Comisiei speciale de preselecție a candidaților pentru conducerea PCCOCS cere CSP-ului să anuleze concursul, acuzând că a fost intimidat

Actualitate 26.01.2023 12:10 Vizualizări1172 Autor: Ziarul National
Concurs cu scandal pentru șefia PCCOCS: Un membru al Comisiei speciale de preselecție a candidaților pentru conducerea PCCOCS cere CSP-ului să anuleze concursul, acuzând că a fost intimidat Facebook
Iulian Groza


Un membru al Comisiei speciale de preselecție a candidaților la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) solicită Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) să anuleze concursul pentru șefia PCCOCS, pe motiv că acesta ar fi viciat.

Este vorba despre Iulian Groza, directorul executiv al Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), care reclamă faptul că a fost supus unor „intimidări și presiuni” de către unele „persoane interesate” în acest proces.

„Pe parcursul ultimelor zile, după prima ședință a Comisiei speciale care a avut loc luni, 23 ianuarie 2023, vă informez că am sesizat mai multe acțiuni realizate prin interpuși, inclusiv prin intermediul conturilor de telegram anonime asociate, în scopul intimidării mele și exercitării presiunilor asupra mea, în calitate de membru al Comisiei Speciale, în vederea influențării procesului de preselecție al candidaților pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Consider că astfel de presiuni asupra membrilor Comisiei Speciale sunt inacceptabile și reprezintă o ingerință gravă în procesul de preselecție, viciază integritatea concursului și afectează grav credibilitatea rezultatelor selecției candidatului pentru funcția de șef al Procuraturi PCCOCS”, arată Iulian Groza într-o sesizare depusă astăzi la CSP.

Groza nu oferă detalii vizavi de intimidările invocate, dar spune că este dispus să fie audiat de CSP la acest aspect.

„Stimată doamnă președintă, stimați membri ai Consiliului Superior al Procurorilor, rog respectuos să analizați circumstanțele sesizate în prezenta scrisoare și să examinați oportunitatea anulării etapei de preselecție, precum și a concursului inițiat de CSP pentru selecția a candidatului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale”, este solicitarea lui Iulian Groza.

Menționăm că la concursul pentru șefia PCCOCS, inițiat în noiembrie 2022, candidează trei persoane - Andrei Mațco, Eugen Rurac și Sergiu Russu. Totodată, la aceeași funcție aspiră și fostul adjunct al procurorului general, Eduard Bulat, care a solicitat CSP să fie numit la conducerea PCCOCS fără concurs, întrucât legea i-ar permite să-și aleagă orice loc vacant de muncă la Procuratură, după ce a fost destituit din funcția de adjunct al Procuraturii Generale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md