06:04:24 24.04.2024
Stiri

Compania „Teradio-Moldova”, răspuns pentru Valeria Pasha, care se declară câștigătoarea morală a concursului „Eurovision”: Aproape o mie de voturi de pe numere de telefon nevalide și mesaje din țări exotice prin programul VPN

Actualitate 21.02.2024 09:00 Vizualizări1897 Autor: Ziarul National
Compania „Teradio-Moldova”, răspuns pentru Valeria Pasha, care se declară câștigătoarea morală a concursului „Eurovision”: Aproape o mie de voturi de pe numere de telefon nevalide și mesaje din țări exotice prin programul VPN Moldova 1


Desemnarea reprezentantului R. Moldova la concursul „Eurovision” este la latitudinea Companiei „Teleradio-Moldova” (TRM), în conformitate cu reglementările Uniunii Europene pentru Radio și Televiziune. Mai mult, Regulamentul de desfășurare a acestui concurs prevede că, la orice etapă a acestuia, Compania „Teleradio-Moldova” este în drept să decidă dacă va organiza și desfășura etapa următoare sau dacă va desemna în alt mod reprezentantul Republicii Moldova la „Eurovision”.

„Prin înregistrarea la Concurs, concurenții confirmă că sunt de acord cu toate prevederile prezentului Regulament și cu toate condițiile stabilite de Comitetul de organizare”, se arată în răspunsul oferit de TRM la contestația depusă de interpreta Valeria Pașa, care a acumulat același punctaj ca Natalia Barbu la etapa națională a concursului „Eurovision”, iar comitetul organizatoric a decis că ultima va reprezenta R. Moldova la Malmo, Suedia, mergând pe mâna juriului, care a plasat-o pe Valeria Pașa pe locul doi.

În schimb, Valeria Pasha a obținut de aproape două ori mai multe voturi de la public decât Natalia Barbu.CITIȚI și VIDEO // Scandalul de la „Eurovision” continuă: Valeria Pașa se consideră câștigătoare și a inițiat o petiție pe care vrea s-o trimită la EBU. Internauții observă că piesa ei seamănă izbitor cu „Bad guy” a lui Billie Eilish

Potrivit TRM, Comitetul organizatoric a avut „bănuieli rezonabile de la bun început” cu privire la televoting, întrucât au existat în anii precedenți sesizări, inclusiv publice, din partea unor concurenți implicați în concurs, despre încercări de falsificare a acestei proceduri.

„De anul trecut, „Teleradio-Moldova” a creat, cu ajutorul unor parteneri de-ai săi, un soft dedicat concursului Eurovision, pentru a putea fi verificate voturile. Compania a verificat, prin experții săi și proceduri specifice, validitatea numerelor de la care Valeria Pasha a primit voturi și a constatat că aproximativ 950 de voturi au venit de la numere de telefon care în prezent nu sunt valide. Mai mult, un anumit număr de voturi a venit din 48 de țări, printre care și exotice - Aruba, Bahamas, Bangladeș, Barbados, Indonezia sau Vietnam, probabil folosindu-se programul VPN”, explică TRM.

În replică, Valeria Pasha a mulțumit votanților săi, „chiar și fanilor din Indonezia sau Bahamas”, catalogând răspunsul TRM ca o încercare de a-și proteja imaginea, în condițiile în care „încrederea oamenilor este epuizată”. Interpreta a adăugat că se va consulta cu juriștii pentru a decide pașii de mai departe în această situație.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md