06:50:00 19.06.2024
Stiri

​Circa 80 de liceeni olimpici din Republica Moldova la disciplinele Limba și literatura română și Istoria românilor, premiați de DRRM al treilea an consecutiv! Adrian Dupu: „Prin cunoașterea acestor domenii, tinerii își întăresc rădăcinile culturale”

Actualitate 27.05.2024 16:54 Vizualizări953 Autor: Ziarul National
​Circa 80 de liceeni olimpici din Republica Moldova la disciplinele Limba și literatura română și Istoria românilor, premiați de DRRM al treilea an consecutiv! Adrian Dupu: „Prin cunoașterea acestor domenii, tinerii își întăresc rădăcinile culturale”


Circa 80 de elevi și eleve din R. Moldova, care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele republicane de Limba și literatura română și Istoria românilor și universală în anul de studii 2023 - 2024, dar și profesorii care i-au pregătit, au fost premiați astăzi de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

Tinerii și cadrele didactice au primit, din partea DRRM, echipamente IT moderne ceasuri inteligente, E-book-uri reader, boxe portabile și cărți wireless, menite să le sprijine parcursul educațional și să le ofere un suport tehnologic de ultimă generație. De asemenea, elevii și profesorii lor au primit cărți în limba română și diplome de apreciere din partea DRRM.

Secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, a subliniat la ceremonia de premiere, care a avut loc în Clasa viitorului de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, că este al treilea an consecutiv când Guvernul României recompensează olimpicii de la disciplinele Limba și literatura română și Istoria românilor și universală. Oficialul a încurajat tinerii să continue să se dezvolte și să își urmeze pasiunile.

„Limba română și istoria României sunt piloni fundamentali ai identității noastre naționale. Prin cunoașterea și aprecierea acestor domenii, tinerii nu doar că își întăresc rădăcinile culturale, dar își construiesc și un viitor solid în care valorile naționale sunt respectate și promovate”, a declarat secretarul de stat, Adrian Dupu.

Prezentă la ceremonia de premiere, secretarul general al Ministerului Educației și Cercetării, Nadejda Velișco, a felicitat elevii olimpici pentru succesele obținute și a mulțumit Guvernului României pentru suportul constant oferit R. Moldova în domeniile educației și cercetării.

La eveniment au participat, alături de elevi, părinți și profesori, ministrul Culturii al Republicii Moldova, Sergiu Prodan, și reprezentantul Ambasadei României la Chișinău, consilierul diplomatic Emilian Morar.
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md