16:19:08 25.05.2024
Stiri

CINE sunt judecătorii care vor beneficia de apartamente sociale

Social 19.09.2014 15:09 Vizualizări4170 Autor: Mariana Rață
CINE sunt judecătorii care vor beneficia de apartamente sociale rnews.ro


Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a făcut publică lista judecătorilor și a angajaților din sistemul judecătoresc care vor putea procura apartamente la preț redus în cele două blocuri sociale construite în baza unui parteneriat public-privat între CSM și compania „Basconslux”.

În blocurile care sunt ridicate pentru a „îmbunătăți condițiile de trai ale judecătorilor” vor avea apartamente de două ori mai mulți consilieri, asistenți și grefieri, decât magistrați.

Astfel, din lista de 135 de persoane, doar 40 sunt judecători. Mulți dintre aceștia dispun însă deja de locuințe.

Printre beneficiarii de apartamente sociale în noile blocuri se regăsește fostul președinte al CSM Nichifor Corochii, judecător la Curtea Supremă de Justiție. Acesta are deja o casă în Edineț, obținută prin donație în 2002. Acum, Corochii își construiești o altă casă. Deși nefinisată, locuința are 280 m.p. Anul trecut, magistratul și-a mai cumpărat și o mașină pentru care a plătit 190 de mii de lei.

Și Elena Covalenco, judecătoare la Curtea Supremă de Justiție, va avea un apartament în unul dintre cele două blocuri construite în sectorul Centru și Poșta Veche. Potrivit declarației de avere, Covalenco deține în proprietate un apartament de 73,7 m.p., privatizat, situat în sectorul Botanica al capitalei.

În listă se mai regăsește Mihai Buruian, judecător la Curtea de Apel Chișinău, care are în proprietate o casă în Anenii Noi, iar recent a obținut și un titlu de executare pentru asigurarea cu spațiu locativ în Chișinău. Anul trecut, Buruian și-a cumpărat o mașină „Șkoda Octavia”, nouă, de 255 de mii de lei.

Alți judecători care sunt incluși în listă, dar beneficiază deja de spațiu de locuit în Chișinău, sunt Ecaterina Palanciuc, vicepreședintele Judecătoriei Centru, care are un apartament de 72,6 m.p. și Radu Țurcanu, vicepreședintele Judecătoriei Râșcani, cu apartament procurat în 2010.

În lista beneficiarilor de spațiu locativ la preț preferențial sunt incluși și mai mulți judecători din afara Chișinăului, printre care Silvia Vrabii, judecător la Curtea de Apel Bender, care are deja un apartament și o casă, Serghei Popovici, judecător la Judecătoria Comrat, care anul trecut a obținut, de la primărie, un apartament de 53,7 m.p., și și-a cumpărat și o mașină „Mercedes”.

Precizăm că, inițial, lista doritorilor de a-și cumpăra apartament în aceste blocuri sociale a fost mult mai mare. Comisia pentru selectarea solicitanților i-a identificat pe cei cu necesitate stringentă de îmbunătățire a condițiilor de trai.

Blocurile sociale, a căror construcție a și început, vor fi amplasate pe str. V. Alecsandri și str. Ceucari.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md