13:28:47 22.04.2024
Stiri

Cine este omul de afaceri care REFUZĂ să dea șpagă în România și livrează la export tot ce produce

Anticorupție 06.11.2018 09:30 Vizualizări6733 Autor: Ziarul National
Cine este omul de afaceri care REFUZĂ să dea șpagă în România și livrează la export tot ce produce sursa: google.ro


Nicolae Furnigea deține în orașul Târgu Cărbunești, din județul Gorj, o fabrică de produse din fibră de sticlă, obiecte care ajung în totalitate la export. Omul de afaceri spune că preferă să își vândă produsele doar în străinătate, deoarece nu suportă să dea șpagă.

În fabrica din orașul Târgu Cărbunești muncesc 23 de angajați. Nicolae Furnigea a trăit în București, până acum 18 ani, când a decis să vină în Gorj și să înceapă producția de mase plastice. Omul de afaceri nu trăiește într-un apartament de lux, ci trăiește chiar în incinta fabricii: „Am amenajat o cameră cu baie proprie. Am tot ce îmi trebuie. Soția mea este ginecolog și trăiește în continuare în București. Merg și eu acasă, în București, atunci când timpul îmi permite”, a declarat Nicolae Furnigea.

În fabrica din Târgu Cărbunești sunt realizate produse precum: căzi cu ușă pentru persoanele cu dizabilități, cabine de duș pentru persoanele cu handicap, ghivece de flori de toate formele sau bazine pentru creșterea peștilor. Produsele acestuia sunt realizate din fibră de sticlă și sunt mai rezistente decât cele de plastic: „Materialele acestea au o serie de proprietăți mecanice și chimice diferite față de cele din plastic. Sunt mai rezistente în timp, sunt armate, au capacitate de rezistență la ultraviolete și la temperatură”, a explicat omul de afaceri.

Are clienți din Franța, Italia, Germania, Olanda, Belgia și Elveția: „Clienții sunt din Franța, Italia, Germania, Olanda, Belgia și Elveția. Mai facem și produse unicat, la comenzi speciale. Proiectarea o fac eu”, a declarat Nicolae Furnigea.

Refuză să colaboreze cu companiile sau autorități ale statului român pentru că i se cere șpagă

Omul de afaceri a refuzat sa colaboreze cu companii sau autorități ale statului român, pentru că i se cere șpagă : „Toți voiau șpagă și eu nu suportam. Nu am dat niciodată. Nici la medic, pentru că nu am făcut un antibiotic în viața mea! Nu mi se pare corect să dau șpagă. Presupun că acesta este și motivul pentru care nu furnizez produse în România”, a mai spus Nicolae.

Sursa: adevarul.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md