05:52:53 22.02.2020
 
Stiri

Chirtoacă face cu Air Moldova valuri într-un lighean

Politică 10.02.2019 11:10 Vizualizări1547 Autor: Ziarul National
Chirtoacă face cu Air Moldova valuri într-un lighean


Trustia, elegii politikoase

Ieri am discutat despre principiile şi valorile alegătorului şi cum să procedeze atunci când ele nu coincid cu principiile şi valorile candidatului. Un alegător onest, cinstit, integru (80-90%) poate vota un candidat mincinos, fudul, fanfaron şi hoţ sau e neapărat să aleagă unul corespunzător cu principiile şi valorile sale? Iar un alegător care ia doar ce-i pică, adică nu stabileşte taxe obligatorii, se mulţumeşte cu ce ţi se dă benevol şi fură doar în măsura posibilităţilor, ocazional, are dreptul să votez un candidat integru, cu certificat de la ANI sau trebuie să aleagă un candidat cleptoman, corupt până în măduva oaselor?

Eu ziceam că trebuie să existe o lege care să-i oblige pe cei oneşti, cinstiţi să nu voteze decât candidaţi cinstiţi, oneşti şi doar alegătorii hoţi să aibă dreptul să voteze candidaţi hoţi.

Colesovnazadov considera din contra că astfel încălcăm drepturile omului să aleagă ce doreşte, îi limităm opţiunea, căci se poate întâmpla să nu existe niciun candidat cinstit, integru. Şi atunci cetăţenii oneşti vor rămâne fără reprezentant în Parlament! Noi nu alegem îngeri, ci deputaţi.

Trebuie pur şi simplu să coborâm un pic ştacheta, că nu oricine care fură să fie considerat hoţ. Să depindă de sumă, să stabilim un quantum, un prag, aşa cum stabilim un prag de acces în Parlament. Dacă ai furat doar câteva milioane, nu se consideră furt, e neesențial, cum a zis curajosul Andrei Năstase. Şi are dreptate! Chirtoacă face valuri într-un lighean cu Air Moldova, ne sustrage gândul de la miliard, căci 8 milioane e o picătură mică, nici măcar un procent pe lângă un miliard! Să considerăm furt de la zece milioane sau chiar de la o sută de milioane în sus şi am rezolvat problema! Căci dacă nu admitem hoţi şi mafioţi în Parlament, cine o să lupte cu hoţia şi mafia? Câţiva deputaţi cinstiţi? Cine crezi că poate lupta mai bine, mai eficient cu hoiţi şi mafioţii decât hoţii şi mafioţii? Nu priveşti Cinemateca? – se interesă Colesovnazadov.

Acum stau şi mă gândesc că, într-adevăr, ce contează că un candidat a furat, în complicitate cu naşul sau individual, vreo opt milioane, principalul e să fie curajos şi să lupte cu mafia ca să întoarcă miliardul! Pierdem opt milioane, în schimb câştigăm aproape un miliard!

Al vostru procrastinat, sinoptic, panoplist, Ion Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md