05:31:11 18.05.2021
 
Stiri

OFICIAL // Cetățenii R. Moldova cu forme uşoare şi moderate de COVID-19, care se tratează ACASĂ, au dreptul la medicamente compensate în proporție de 100%

Actualitate 19.04.2021 18:28 Vizualizări920 Autor: Ziarul National
OFICIAL // Cetățenii R. Moldova cu forme uşoare şi moderate de COVID-19, care se tratează ACASĂ, au dreptul la medicamente compensate în proporție de 100%
Poză simbol


Persoanele cu forme uşoare şi moderate de COVID-19, care se tratează la domiciliu, beneficiază, începând cu data de 17 aprilie curent, de medicamente compensate integral din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

Modificările efectuate la mai multe ordine comune ale Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, care au drept scop facilitarea accesului populației la preparate compensate, au fost publicate în „Monitorul Oficial”.

Astfel, vor beneficia de compensare integrală a preparatelor pentru tratamentul COVID-19 nu doar copiii cu vârsta de până la 18 ani, dar și adulții, rata de compensare a medicamentelor pentru această categorie fiind de 100%.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, lista preparatelor compensate pentru tratamentul simptomatic, forme moderate de boală, a fost completată cu șase denumiri comune internaționale și anume: antimicrobiene – ampicillinum, cefalexinum, ceftriaxonum, ciprofloxacinum și ofloxacinum. Iar copiii cu vârsta de până la 18 ani vor putea beneficia de antihistaminice – cetirizinum.

De asemenea, au fost incluse și formele injectabile pentru amoxicillinum, amoxicillinum+acidumclavulanicum, ampicillinum, cefuroximum și ceftriaxonum.

La fel, o serie de preparate antipiretice şi antiinflamatoare utilizate în cazul sindromului febril, precum paracetamolum, ibuprofenum, preparate mucolitice şi expectorante, precum ambroxolum, acetylcysteinum, carbocisteinum, vor fi prescrise gratuit la necesitate nu doar copiilor, dar și adulților.

Menționăm că, pacienţii cu caz confirmat de infecţie cu coronavirus de tip nou COVID-19, indiferent de statutul acestora, asigurat sau neasigurat, vor beneficia, gratuit, de 27 de denumiri comune internaţionale de preparate în anumite doze şi forme farmaceutice, la prescrierea acestora de către medicul de familie.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine va ridica mănuș...

14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md