15:11:55 31.05.2020
 
Stiri

Cetățenii R. Moldova care au urcat în autocare pentru a reveni din Franța, ÎNTORȘI de la granția cu Germania: MAEIE le propune să vină acasă cu avionul

Social 26.04.2020 16:47 Vizualizări3086 Autor: Ziarul National
Cetățenii R. Moldova care au urcat în autocare pentru a reveni din Franța, ÎNTORȘI de la granția cu Germania: MAEIE le propune să vină acasă cu avionul


Peste 200 de cetățeni ai R. Moldova care au fost blocați pe timpul pandemiei de coronavirus în Franța s-au pornit acasă cu mai multe autocare, dar au fost întorși astăzi de la granița cu Germania.

Transportarea acestora a fost organizată de o companie privată, care nu avea permisiunea autorităților, necesară pe timp de pandemie. Cu toate acestea, pasagerii s-au plâns pe rețelele de socializare că au achitat câte aproximativ 200 de euro pentru biletele până la Chișinău.

Astfel, aceștia nu pot ieși din Franța, iar Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) le transmite să utilizeze, pentru a reveni acasă, doar curse autorizate de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE).

Ambasada Republicii Moldova în Franța le-a propus acestor cetățeni din autocarele întoarse în Franța să revină cu un zbor charter autorizat de CSE, ruta Paris-Chișinău, planificat pentru 28 aprilie 2020.

„În perioada pandemiei de COVID-19, mai multe state, inclusiv Republica Moldova, au sistat circulația cetățenilor străini peste hotare în scopul limitării răspândirii infecției. În acest context, în Republica Moldova transportul rutier de persoane în trafic internațional prin servicii regulate, regulate speciale, ocazionale și în regim taxi este suspendat, cu excepția curselor speciale autorizate de către Comisia pentru Situații Excepționale. MAEIE atenționează toți cetățenii R. Moldova, care planifică să revină în republică, să utilizeze doar curse autorizate, pentru a evita situațiile neprevăzute”, se arată într-un comunicat de presă al MAEIE.

CITIȚI și ORAR // MAEIE: Săptămâna viitoare vor fi repatriați încă 1 440 de cetățeni cu opt curse charter din Franța, Turcia, Cipru, Rusia, Norvegia, Marea Britanie și Italia

Înainte de planificarea călătoriilor peste hotare, este necesar să se consulte sursele oficiale referitoare la alertele de călătorii și condițiile de acces pe teritoriile statelor străine. Ministerul îndeamnă cetățenii să se informeze despre cursele și zborurile charter efectuate în scopul repatrierii, exclusiv din surse oficiale, în special de pe pagina web a Autorității Aeronautice Civile (www.caa.md), Agenției Naționale Transport Auto (www.anta.gov.md), a Guvernului (www.gov.md), a Ambasadei sau Consulatului General al Republicii Moldova din țara de reședință.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Unul cu cap propriu pe umeri proprii 26.04.2020 18:24

Printre ei sunt,la sigur,destui dintre acei,care au pus umărul prin sărăcia lor culturala,sa avem o Moldova cu orientare economica euroasiatica...și cu hotar între Moldova și Romania.Căci, daca nu mai aveam acest hotar, astăzi erau poate ajunși deja acasă.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md