10:58:45 19.09.2018
 
Stiri

REȚINERE // Cetățeni străini, suspectați de acte TERORISTE. Este IMPLICAT și un angajat MAI

Social 17.07.2015 17:09 Vizualizări1555 Autor: Galina Munteanu
REȚINERE // Cetățeni străini, suspectați de acte TERORISTE. Este IMPLICAT și un angajat MAI

Un cetățean al Osetiei de Nord, suspectat că ar face parte dintr-o rețea teroristă transnațională, a ajuns pe mâna polițiștilor.

Potrivit procurorilor, săptămâna curentă, în cadrul unei operaţiuni a fost reţinut un cetăţean al Uzbekistanului, care a evadat la începutul lunii iulie curent din Centrul de plasament temporar al străinilor al Biroului Migraţie şi Azil al R. Moldova.

Acesta este suspectat de infracţiuni conexe terorismului şi afilieri grupărilor radicale internaţionale, în special pentru aderenţă la „Mişcarea Islamică din Turkestanul de Est” (ETIM). Bărbatul intenţiona să părăsească teritoriul R. Moldova, fiind marşrutizat, prin intermediul complicilor aflaţi în străinătate, în Ucraina sau în unele din statele membre ale UE.

În cadrul investigațiilor, polițiștii au dat de urmele mai multor cetăţeni ai R. Moldova şi din străinătate (Federaţia Rusă, Ucraina, Uzbekistan etc.), care l-au ajutat pe acesta să fugă.

După ce l-au reținut astăzi pe unul dintre suspecți, în timpul percheziţiei au fost depistate diverse lucruri suspecte. Între timp, a fost stabilită şi identitatea unui cetăţean al R. Moldova care coopera cu cei reţinuţi şi aflaţi în căutare. Printre suspecţi este şi un colaborator al MAI, care ar fi favorizat acoperirea şi tăinuirea străinilor de autorităţile competente ale R. Moldova.

Celălalt evadat, cetăţeanul Federaţiei Ruse, s-a aflat în vizorul SIS, pentru suspiciuni de realizare a activităţilor teroriste şi infracţiunilor conexe terorismului – aspect pentru care, pe 9 iunie curent, a fost reţinut şi plasat în Centrul de plasament al străinilor.

Respectivul se află în căutare în Federaţia Rusă, fiind în atenţia serviciilor speciale pentru terorism şi crime deosebit de grave.
Pentru identificarea și reținerea străinilor evadați, în cadrul operaţiunii speciale au fost effectuate 14 percheziţii la domiciliile şi autoturismele persoanelor implicate în caz, în urma cărora au fost reţinuţi alţi cinci cetăţeni ai R. Moldova, care erau în contact şi au acordat sprijin evadaţilor.

În cadrul prechezițiilor au fost depistate echipamente militare speciale, inclusiv trei pistoale cu muniţii – păstrate ilicit, materiale de instruire în domeniul militar, cartele telefonice, telefoane mobile pentru legătură cu entităţi străine din zona Siriei, Afganistanului şi Irakului.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

15.09.2018 09:01 Ziarul National ANALIZĂ // Trump schimbă lumea! Motiv...

14.09.2018 09:20 Nicolae Negru Să vorbim la Berlin despre reUnire

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md