Cei mai TOXICI coloranţi alimentari. NU cumpăra produsul, dacă scrie asta pe etichetă


Coloranţii alimentari sunt la ordinea zilei în industria de profil, deoarece le oferă alimentelor o culoare mult mai atrăgătoare pentru clienţi.
Dar cât de toxici sau de inofensivi sunt aceşti coloranţi alimentari?
Studiile sunt ambigue şi oferă rezultate contradictorii, dar anumiţi coloranţi s-au remarcat pentru potenţialul lor toxic asupra organismului uman, mai ales dacă ating valori crescute.
Unii coloranţi pot cauza reacţii alergice sau hiperactivitate în rândul copiilor, în timp ce alţii au fost asociaţi cu un risc mai crescut de dezvoltare a celulelor maligne.
De altfel, copiii sunt cei mai expuşi potenţialelor riscuri ale coloranţilor alimentari, având în vedere că aceştia sunt folosiţi cu precădere în compoziţia bomboanelor, prăjiturilor şi sucurilor pe care cei mici obişnuiesc să le consume.
Citiți continuarea articolului AICI.












































































