02:34:18 23.07.2018
 
Stiri

Ce vor cetățenii R. Moldova, aflați la muncă în Israel: Fără firme intermediare și zboruri low cost de la Chișinău

Moldovenii în lume 10.11.2017 18:00 Vizualizări7121 Autor: Ziarul National
Ce vor cetățenii R. Moldova, aflați la muncă în Israel: Fără firme intermediare și zboruri low cost de la Chișinău

Cetățenii R. Moldova aflați la muncă în Israel își doresc să fie rezolvată problema ridicării banilor pentru munca prestată, posibilitatea angajării legale în câmpul muncii în acest stat, fără implicarea firmelor intermediare, și deschiderea zborurilor low cost între Republica Moldova și Israel.

Doleanțele i-au fost transmise astăzi direct premierului Pavel Filip care efectuează o vizită oficială în Israel și care s-a întâlnit cu diaspora din acest stat. Filip le-a spus că aceste probleme sunt cunoscute și că Guvernul depune eforturi pentru soluționarea acestora.

Premierul de la Chișinău i-a mai informat pe reprezentanții diasporei despre discuțiile purtate cu autoritățile Statului Israel pentru semnarea unui Acord de protecție socială a migranților moldoveni, aflați la muncă în această țară. Astfel, anii lucrați în Israel vor fi luați în considerare la calcularea pensiei.

Totodată, Pavel Filip și-a îndemnat conaționalii să se implice activ în procesul de modernizare a Republicii Moldova, să elaboreze propuneri de politici publice și proiecte ce urmează să fie realizate la Chișinău.

Potrivit datelor statistice, în Statul Israel locuiesc în jur de 25 de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova. Majoritatea dintre ei activează în domeniul construcţiilor şi cel al asistenţei la domiciliu pentru persoanele de vârsta a treia.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md