15:09:54 25.06.2024
Stiri

Ce să mănânci pentru a-ți REDUCE apetitul exagerat

Știri 14.04.2018 07:30 Vizualizări1599 Autor: Ziarul National


Ce să mănânci pentru a-ți REDUCE apetitul exagerat Sursa: clicksanatate.ro

O poftă de mâncare foarte mare te poate aduce în situația de a te îngrășa peste măsură. Din fericire, există alimente care țin în frâu apetitul culinar.

Anumite fructe

Dintre fructe, merele, portocalele și rodiile sunt cele care îți scad pofta de mâncare exagerată. Mănâncă un măr cu 30 de minute sau o oră înainte de mesele principale pentru a-ți reduce porțiile de la prânz sau cină. Procesul de digestie a merelor este mai lung, ceea ce te va face să te simţi sătul o perioadă mai lungă de timp. Vei obține și un plus de fibre care asigură o digestie bună.

Perioada în care riști să mănânci alimente care te îngrașă este cea dintre mesele principale. Atunci apare și pofta de a mânca ceva dulce. În locul dulciurilor alege citricele.

Ține la îndemână o portocală! Îţi menține senzaţia de saţietate mai mult timp și te hidratează.

Un alt fruct de luat între mese este rodia. Oamenii de ştiinţă britanici au studiat efectele suplimentelor zilnice cu rodie. Au observat că voluntarii care au luat timp de trei săptămâni acest supliment au avut un apetit mai scăzut. Explicația cercetătorilor a fost că rodiile conţin polifenoli, substanțe care scad apetitul. Consumate frecvent, rodiile previn îmbolnăvirile datorită antioxidanţilor pe care-i conțin şi care neutralizează efectele radicalilor liberi mai eficient decât vinul sau ceaiul verde.

Nu te feri de alimentele cu amidon!

Alimentele bogate în amidon rezistent sunt leguminoasele, cum ar fi fasolea și lintea, legumele, precum cartofii albi ori dulci și cerealele integrale, orezul brun. Sunt surse valoroase de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți. Un cartof copt în coajă și răcit îți aduce peste 2 g de proteine, aproape 4 g de fibre și cantități bogate de vitamina A. Răcirea face ca amidonul digerabil să se transforme prin procesul numit retrogradare în amidon rezistent.

Nu ocoli nici lintea sau mazărea. Îți conferă fibre, proteine, carbohidrați, unele dintre cele mai bune componente ale unei diete sănătoase care-ţi taie pofta de a mânca alimente nesănătoase între mesele principale.

Mai mult, îți dau energie pentru exerciţiile fizice care trebuie să facă parte din programul tău de slăbit.

Sursa: clicksanatate.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md