14:38:36 19.09.2019
 
Stiri

Ce prevede politica bugetar-fiscală, aprobată după discuții aprinse de către Parlament

Economie 16.08.2019 15:40 Vizualizări861 Autor: Ziarul National
Ce prevede politica bugetar-fiscală, aprobată după discuții aprinse de către Parlament

Impozitul pe venit la sursa de plată pentru persoanele fizice va fi de 12%, TVA-ul a fost majorat la 20% pentru livrările efectuate de către agenții economici din domeniul HoReCa (hotele, restaurante și cafenele), iar valoarea mărfurilor aduse în republică fără a fi supuse TVA și accizelor va scădea de la 300 la 200 de euro.

Schimbările în politica bugetar-fiscală au fost aprobate astăzi de Parlament, după discuții aprinse între opoziție și guvernare.

Totodată, plata aplicată asupra mărfurilor ce poluează mediul înconjurător a fost majorată cu 20%.

Decizia Parlamentului se mai referă la modificarea condiției de utilizare a scutirii personale de 24 000 de lei prin introducerea unui grad de progresivitate în sistemul de impozitare a persoanelor fizice, astfel încât de scutirea personală să beneficieze doar persoanele fizice care au venituri mai mici de 360 de mii de lei anual.

De asemenea, va fi modificat tratamentul fiscal prin aplicarea contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii la tichetele de masă și menținerea în continuare a scutirii acestora de impozitul pe venit și primele de asigurări sociale.

Noua politică bugetar-fiscală a fost criticată de deputații democrați, în special de Andrian Candu, potrivit căruia aceasta „nu va crea locuri de muncă, condiții pentru investiturii străini și nicio perspectivă de dezvoltare”.

În replică, deputatul PPDA, Alexand Slusari a întrebat de ce fosta guvernare a redus TVA-ul pentru HoReCa, dar nu pentru producătorii autohtoni, ca acest lucru să fie resimțit de cetățeanul simplu atunci când procură produse. Slusari spune că majorarea la 20% a TVA-ului pentru sectorul HoReCa nu este „o tragedie”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md