Câte zile rezistă friptura de porc în frigider. Dacă nu o mănânci până atunci, arunc-o la gunoi


În perioada sărbătorilor de iarnă, gătitul în exces poate fi o problemă pentru mulți. Este realitatea și trebuie să o acceptăm – se gătește mult și nu puțină mâncare ajunge în coșul de gunoi!
Astfel, mulți se întreabă cât timp pot păstra la frigider (sau congelator) produsele din carne.
De multe ori se întâmplă ca produsele din carne să rămână în frigider pentru o perioadă mai mare de timp și asta fie pentru că uităm de ele, fie deoarece s-a cumpărat/gătit mai multă mâncare decât era nevoie.
Iată de ce mulți vor să știe cât timp putem să păstrăm carnea în frigider.
În stare crudă, carnea începe să-și piardă din proprietăți după 24-48 de ore, scrie mrnews.ro. Cele mai perisabile tipuri de carne sunt puiul, porcul și peștele. Gătită, carnea se păstrează la rece trei zile, cel mult patru. Altfel, riști ca mâncarea să dezvolte bacterii.
Carnea de pui
În stare crudă, carnea de pui se păstrează una-două zile în frigider și aproximativ 9 luni la congelator;
Gătită, se păstrează 3-4 zile în frigider și între 2 și 6 luni la congelator.
Carnea de porc
În stare crudă, carnea de porc se păstrează una-două zile la frigider și până la 9 luni la congelator;
Gătită, rezistă 3-4 zile la frigider și până la 6 luni la congelator.
Carnea de vită
În stare crudă, carnea de vită se păstrează 3-5 zile la frigider și între 6 și 12 luni la frigider;
Gătită, nu mai mult de 4 zile la frigider și cel mult 6 luni la congelator.
Peștele
În stare crudă, peștele se păstrează o zi, cel mult două la frigider și până la 8 luni la congelator;
Gătit, se păstrează 3-4 zile la frigider și 2-6 luni la congelator.









































































