00:11:34 21.08.2018
 
Stiri

Cât vor investi autoritățile în „Arena Chișinău”: Suma anunțată oficial

Sport 14.04.2018 13:00 Vizualizări1035 Autor: Ziarul National
Cât vor investi autoritățile în „Arena Chișinău”: Suma anunțată oficial

Contribuția financiară a statului în „Arena Chișinău” va fi de 202 milioane de lei sau 10 milioane de euro, iar partenerul privat care va fi selectat prin concurs urmează să elaboreze proiectul arenei și să suporte cheltuielile de construcție și gestionare.

Ieri, Guvernul a decis ca Ministerul Educației, Culturii și Cercetării să fie partenerul public pentru proiectarea și construcția acestei arene.

Proiectul prevede crearea de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a unei societăți comerciale cu capital integral de stat, în scopul instituirii unui sistem riguros de control și monitorizare a utilizării bunurilor și mijloacelor financiare publice care vor fi implicate în realizarea parteneriatului. Astfel, terenul cu suprafața de 69,2224 ha, amplasat în mun. Chișinău, com. Stăuceni, trece în calitate de aport în capitalul social al societății comerciale nou create. Acesta va fi destinat construcției arenei polivalente, cu zonă separată pentru antrenamente și evenimente mici, Aqua Park, Spa și Fitness acoperite, piscină olimpică, corturi de tenis deschise, puncte de alimentație publică, zonă de parcare, căi de acces și infrastructură necesară.

Partenerul privat care va fi atras în „afacere” trebuie să finanțeze, proiecteze, construiască, să doteze tehnic și să dea în exploatare arena polivalentă de interes național, să creeze o zonă multifuncțională cu capacitate de cel puțin 4 000 și cel mult 4 100 de locuri/ scaune; capacitate de găzduire a diverselor evenimente sportive, conform standardelor federațiilor internaționale, culturale, conferințe, concerte, expoziții, evenimente speciale etc.

Totodată, acesta va fi obligat să construiască o zonă de parcare cu o capacitate de cel puțin 1 000 și cel mult 1 100de locuri, zonă separată pentru antrenamente și evenimente mici, Aqua Park, Spa și Fitness acoperite, piscină olimpică cu tribună pentru spectatori de cel puțin 500 de locuri/ scaune conform standardelor Federației Internaționale de Natație, corturi de tenis deschise (cel puțin 8 corturi), puncte de alimentație publică, infrastructură.

Partenerului privat i se va mai cere finalizarea construcției arenei polivalente în termen de 12 luni din momentul recepționării de către partenerul privat a autorizației de construcții.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md