12:59:28 03.10.2023
Stiri

Cât rezistă coronavirusul pe piele și ce se întâmplă la 15 secunde după ce aplici dezinfectant

Actualitate 12.10.2020 08:00 Vizualizări2097 Autor: Ziarul National
Cât rezistă coronavirusul pe piele și ce se întâmplă la 15 secunde după ce aplici dezinfectant


Virusul SARS-CoV-2 poate supraviețui pe piele până la nouă ore, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea de Medicină din Kyoto.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemia de coronavirus în luna martie a acestui an, iar de atunci mulți oameni au devenit mult mai vigilenți în ceea ce privește igiena mâinilor. Iar un studiu realizat de curând de oamenii de știință vă va convinge să folosiți mult mai des gelul dezinfectant.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea de Medicină din Kyoto, coronavirusul poate supraviețui pe piele până la nouă ore. Acest lucru înseamnă că virusul SARS CoV-2 e mult mai periculos, întrucât virusul influenza A poate rămâne pe piele până la două ore.

Astfel, oamenii de știință recomandă oamenilor să se spele bine și des pe mâini, dar și să folosească gelul dezinfectant.

”Acest studiu arată că riscul de a contracta coronavirusul e mult mai mare, întrucât rezistă mai mult pe piele.”, a declarat autorul studiului, medicul Ryohei Hirose.

Potrivit acestui studiu, virusul SARS CoV-2 a rezistat pe piele până la nouă ore și patru minute, în schimb ce virusul gripal A a rămas până la 1,82 ore.

Atunci când acestea au fost amestecate cu particule de strănut ori tușit, virusul SARS-CoV-2 a rezistat aproape 11 ore. Din fericire, imediat ce a fost aplicat gel dezinfectat, acesta a devenit inactiv în 15 minute.

”Folosirea dezinfectanților pe bază de alcool ajută la inactivarea virusului și reduce riscul de a te infecta.”, atrag atenția specialiștii.

Peste un milion de oameni au murit la nivel global după ce au fost infectați cu COVID-19. SUA, Brazilia şi India însumează aproape jumătate din decese. Experţii avertizează că cifra reală este probabil mult mai mare. Pragul de un milion de decese a fost atins la aproape 10 luni după apariţia focarului de coronavirus din Wuhan, scrie peroz.ro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md