00:42:31 26.06.2024
Stiri

Casa Albă, ACUZATĂ de MINCIUNĂ! Ipoteză SURPRIZĂ în cazul uciderii lui bin Laden

Reportaj 11.05.2015 10:11 Vizualizări1767 Autor: Ziarul National
Casa Albă, ACUZATĂ de MINCIUNĂ! Ipoteză SURPRIZĂ în cazul uciderii lui bin Laden sursa: ziarulring.ro


Jurnalistul laureat cu premiul Pulitzer Seymour Hersh susține că Administrația americană a mințit publicul cu privire la felul în care SUA l-au omorât pe Osama bin Laden în mai 2011. Hersh a publicat un articol care se bazează pe o singură sursă anonimă pentru a pune sub semnul întrebării povestea oficială a morții teroristului ce s-a aflat în spatele atacurilor de la 11 septembrie 2001, scrie Business Insider.

Casa Albă a precizat că bin Laden a fost ucis într-o luptă cu trupele speciale americane și că oficialii pakistanezi nu au știut dinainte că va avea loc raidul de pe teritoriul lor. Hersh susține însă că, deși operațiunea a fost exclusiv americană, oficialii pakistanezi de înalt nivel au asistat la aceasta. Mai mult, potrivit ziarulring.ro, bin Laden nu se ascundea în Pakistan, așa cum susține Casa Albă. Hersh arată că serviciile de informații pakistaneze (ÎȘI) îl țineau prizonier pe bin Laden. Un fost ofițer de informații pakistanez ar fi oferit informații SUA cu privire la locul unde se află teroristul, în schimbul recompensei de 25 de milioane de dolari.

Jurnalistul susține că principala sa sursă din America este un înalt oficial din serviciile de informații, care rămâne neidentificat de Hersh. Acesta mai spune că are și surse din Pakistan și doi consultanți din America ce au lucrat mult timp pentru Special Operations Command. Hersh subliniază că pakistanezii îl țineau captiv pe bin Laden din 2006, pentru a-l folosi în avantajul lor împotriva talibanilor și grupării al Qaida.

Chiar dacă americanii susțin că l-ar fi capturat viu pe terorist dacă ar fi putut, și că acesta a murit într-un schimb de focuri, Hersh spune că nu a existat nicio confruntare cu bin Laden, pentru că paznicii serviciilor pakistaneze de informații plecaseră.

În fine, bin Laden nu ar fi fost îngropat în mare, conform preceptelor islamice, ci rămășițele sale, inclusiv capul, au fost puse într-un sac și, în timpul întoarcerii echipei speciale la Jalalabad, au fost aruncate peste munții Hindu Kush.

Casa Albă nu a răspuns solicitărilor lui Hersh pentru comentarii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md