04:02:30 16.04.2024
Stiri

Următorul „Bin Laden” va fi, probabil, asasinat NU de om

Știri 16.05.2017 20:04 Vizualizări3843 Autor: Ziarul National


Următorul „Bin Laden” va fi, probabil, asasinat NU de om Sursa: go4it.ro

Cercetătorii care lucrează pentru armata SUA au arătat, la conferinţa Intelligent User Interface, cum perfecţionează sistemele bazate pe inteligenţă artificială pentru ca acestea să detecteze mai precis ţintele pe câmpul de luptă. Astfel, în viitor, maşinile (precum dronele sau roboţii), vor fi capabile să selecteze singure şi cu precizie ţintele reale, fără a pune în pericol vieţile civililor.

Sistemele sunt perfecţionate de experţii de la compania DCS Corp şi Army Research Lab prin punerea la dispoziţia reţelelor neurale AI a unor înregistrări ale undelor cerebrale ale soldaţilor care trec prin astfel de scenarii, reale sau simulate. Fiind un program secret, nu se cunosc prea multe detalii.

Dezvoltarea AI, mai ales în scopuri militare, este considerată periculoasă de către multe personalităţi, printre care Bill Gates, Elon Musk şi Stephen Hawking.

Astfel, scenariile apocaliptice din anumite universuri SF nu mai par atât de îndepărtate. În seria de filme „The Terminator”, controlul asupra Terrei este preluat de Skynet, o reţea de inteligenţă artificială militară bazată pe computere şi sateliţi care a fost dezvoltată pentru a asigura securitatea SUA şi a aliaţilor săi. Când tehnologia a căpătat conştiinţă a vrut să comunice cu creatorii umani.

Aceştia, speriaţi, au încercat să scoată Skynet din funcţiune. Astfel, reţeaua a ajuns să considere oamenii un pericol de moarte, care trebuie eliminat. Ce a mai rămas din populaţia umană a reuşit să supravieţuiască ascunzându-se de roboţii Skynet sub pământ sau în sălbăticie.

Atacurile cu dronă, de exemplu, au fost criticate din cauza numărului mare de victime civile făcute. În acest moment aceste aparate de zbor nu iau deciziile singure, ci sunt pilotate de oameni aflaţi la sol. După atacurile din 11 septembrie 2001, guvernul SUA a ordonat atacuri cu drone în Pakistan, Somalia, Afganistan, Yemen şi Libia. Potrivit New America Foundation, între 2004 şi 2011 au fost ucise peste 2.500 de persoane în atacurile cu drone, dintre care aproximativ 20% au fost civili.

Recent, a făcut valuri ştirea că US Navy investeşte în tehnologii care să îmbunătăţească funcţiile cognitive ale luptătorilor SEAL, cu ajutorul unor dispozitive de stimulare a creierului, dezvoltate de DARPA, agenţia guvernamentală care se ocupă cu dezvoltarea de noi tehnologii militare. Scopul acestora este să-i facă pe luptători să înveţe mai repede, să se orienteze mai uşor şi să ia decizii mai rapide.

Sursa: go4it.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md