14:39:56 17.08.2017
Stiri

„Caravana UNIRII” a ajuns în peste 200 de localități din R. Moldova: „Am întâlnit mulți oameni care ne îmbrățișau, dar și sceptici”

Știri 25.07.2017 15:30 Vizualizări598 Autor: Ziarul National
„Caravana UNIRII” a ajuns în peste 200 de localități din R. Moldova: „Am întâlnit mulți oameni care ne îmbrățișau, dar și sceptici”

Voluntarii unioniști au vizitat peste 200 de localități în cadrul „Caravanei Unirii”, iar oamenii au fost informați despre beneficiile Unirii celor două state românești. „Caravana Unirii” continuă în raioanele Orhei, Călărași, Strășeni, Anenii Noi și Criuleni.

„Nu mai avem mult până la finele „Caravanei Unirii”, însă putem spune că am scris istorie. Am întâlnit mulți oameni care ne îmbrățișau și ne mulțumeau că ne dedicăm vara unui scop atât de frumos – Unirea. Am întâlnit și oameni sceptici, oameni dezinformați, care afirmau că România e mai săracă decât noi sau că românii ne vor asupri. Sunt consecințele propagandei rusești, care a manipulat cetățenii. De aceea, rolul nostru e să combatem toate aceste minciuni și să unim cele două maluri de Prut”, a precizat președinte AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP), Vlad Bilețchi.

Tinerii voluntari au lăsat în fiecare localitate câte un cadou – o bancă vopsită în tricolor, un tricolor arborat pe o casă, cărți etc. „Pe ploaie sau pe arșiță, de dimineață până seară, informăm oamenii despre Unire. E de datoria noastră, a tinerei generații să spunem lumii adevărul și să combatem toată propaganda rusească. Până la moment, avem colectate zeci de mii de semnături pentru Unire. Asta denotă că oamenii înțeleg că doar Unirea este soluția”, a declarat coordonatorul „Caravanei Unirii”, Gheorghe Ciutac.

Participanții la această Caravană au remarcat faptul că cetățenii din raioanele de centru sunt mult mai informați spre deosebire de cei din sudul și nordul R. Moldova. „Totuși, spre deosebire de anul trecut vedem o evoluție semnificativă în ceea ce privește numărul de oameni ce își doresc Unirea. Asta înseamnă că munca noastră contează și Unirea e aproape”, este de părere voluntarul „Caravanei Unirii”, Felicia Rusu.

De menționat că în perioada 1 iulie - 13 august 2017 ODIP organizează cea mai mare „Caravană a Unirii”. Timp de o lună și jumate voluntarii de la ODIP vor vizita mai multe localități din raioanele Ialoveni, Anenii Noi, Strășeni, Călărași, Ungheni, Criuleni, Orhei, Cimișlia, Căușeni, Ștefan Vodă, Nisporeni etc.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
   
Recomandat
Punct de vedere NAȚIONAL
14.08.2017 09:26 Nicolae Negru Programul minim al opoziției

11.08.2017 09:17 Ziarul National De ce suflăm în apa rece a Legii cu p...

07.08.2017 11:22 Nicolae Negru Un joc cu bile (biliard?) sau o parti...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că UE trebuie să revizuiască Acordul de asociere și să suspende finanțarea R. Moldova, după aprobarea sistemului electoral mixt?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md