03:15:08 22.05.2018
 
Stiri

CANIBALISM la reședința prezidențială?

Politică 26.11.2017 12:30 Vizualizări1385 Autor: Ziarul National
CANIBALISM la reședința prezidențială?

Trustia, elegii politikoase

E clar de ce au pierdut socialiștii darul vorbirii după referendum și au tăcut două zile la rând? Fiindcă Dodonul nostru a avut un musafir eurasiatic cu care a degustat producția impresionantă de 10 tone de tulburel, i-a sacrificat un porc domestic și l-a plimbat cu motocicleta pe cărările tomnatice din pădurea de la Condrița, demonstrând veritabile calități de flăcău rural, cabrând vehiculul cu patru roți ca pe un armăsar și băgându-l în sperieți pe pasagerul tulburat. Apropo, n-ar strica să fie plasată o unitate de poliție rutieră în perimetrul pădurii de la Condrița, pentru a proteja arborii seculari în cazul în care prezidentul călărește cvadriciclul fără GPS-ul din cap.

Dar cum v-a plăcut corul bisericesc dirijat de Dodon cântând imnul Rusiei în beciul prezidențial de la Condrița pentru a-i face chef deputatului rus aghezmuit? Mie mi-a plăcut, chiar dacă mă simțeam un pic obstrucționat la rădăcina sentimentului iudeo-pravoslavnic și statalist, chiar dacă auzeam cum se răsucea Ștefan cel Mare și Sfânt în cripta putnică a sufletului meu molotovenesc. Mi se umplea pieptul de mândrie patriotică fiindcă tinerii teologi coriști știau cuvintele imnului mai bine decât deputatul putinist care le cam sărea mugind. Se vede că educația teologică din republicuța noastră e la nivelul cuvenit, dispune de cadre didactice instruite și spălate pe creier temeinic. Dacă se merge tot așa vom ajunge să-i auzim pe mitropoliții întregii jumătăți de Moldovă cântând în cor Internaționala de Ziua Vinului în Piața Marii Adunări Naționale.

Acum stau și mă gândesc: dacă un deputat velicoderjavnic se filmează tăind cu cuțitul și băgând în gură bucăți de carne dintr-un porc pârlit, el nu poate fi acuzat de canibalism public? Și faptul că beciul i-a trezit lui Dodon asociații cu URSS și cu Rusia nu poate fi considerat o încălcare a jurământului prezidențial?

Al vostru paricopitat, cvadriciclist amator, Ion Buraga

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

16.05.2018 10:40 Vasile Gârneț Fragmente de jurnal – „Moartea lui St...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md